Mes turime 319 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5270
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15457
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91487
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nukirptas kasytes Amelija padovanos vėžiu sergantiems vaikams

2019 m. birželio 15 d., šeštadienis, Nr.44 (1864)

Filosofas Frydrichas Nyčė rašė: „Daug žmonių visą gyvenimą laukia parodyti savo gerumą“. O štai Amelijai Klimovič, gyvenančiai Švenčionyse, užteko ir 10 metų, kad taip pasielgtų – vaikiškoje širdelėje gimusią idėją, savo gražius plaukučius nusikirpti ir kasytes padovanoti vėžiu sergantiems vaikams. Bet apie viską iš eilės. Ketvirtadienio rytą paskambino kirpėja Rita Skripkienė ir sako:

- Visur mirga informacija apie „žvaigždžių“ labdaringus poelgius, o kuo prastesnis pas mane atėjusios nusikirpti plaukučių Amelijos noras, savo nukirptus plaukučius padovanoti vėžiu sergantiems vaikams. Sutarėm, kad po 15 minučių aš būsiu Švenčionyse, pakalbinsiu Ameliją ir nufotografuosiu. Pirmas mano klausimas Amelijai Klimovič buvo, ar artimieji žino apie jos poelgį, ir kaip gimė tokia mintis, nukurptus plaukus padovanoti vėžiu sergantiems vaikams.

-  Leido man juos nusikirpti močiutė. Ji ir nuvežti ir atiduoti juos pažadėjo. Ilgi plaukai man patiko, auginau juos nuo mažens, bet kartais pagalvodavau, kad gal reikėtų juos nukirpti ir padovanoti bendraamžiams, sergantiems vėžiu. Juk jei norėsiu, plaukus užsiauginsiu, o vaikai, sergantys vėžiu, plaukučių neturi. Ir man visai negaila, kad po minutės jau turėsiu trumpus plaukus, bet gal mano nukirpti plaukai ką nors pradžiugins.

-  Rita, ar negaila tokių plaukučių nukirpti?

- Gal būtų ir gaila, jei nežinočiau pačios Amelijos sprendimo, juos padovanoti vėžiu sergantiems vaikams. Taip, aš kartais bandau atkalbėti mergaites, merginas, jei jos ateina nukirpti plaukų, bet šį kartą aš palaikau Amelijos sprendimą. Beje, ne kiekvienus plaukus gali atiduoti vėžiu sergantiems vaikams. Plaukai turi būti ne trumpesni nei 20 cm, Amelijos – 23 cm, neturi būti dažyti. Beje, tai ne pirmas atvejis, kai mano klientės dovanoja plaukus vėžiu sergantiems. Esu nustebinta Amelijos poelgiu, todėl ir paskambinau, - sako kirpėja Rita ir, paėmusi žirkles, pradeda kirpti į kasytes supintus Amelijos plaukus. Veidrodyje stebiu Amelijos veidą, akis. Viskas gerai. Mergaitė ramiai stebi procesą, o kai nukerpama paskutinė kasytė, ir kirpėja jai perduoda nukirptus plaukus, Amelija nusišypso nuoširdžia šypsena. Po to plaukai keliauja į močiutės Lilijos rankas, nes jai teks juos nuvežti į Vilniuje esantį centrą, o kirpėja Rita ima formuoti naują Amelijos šukuoseną. Aš atsisveikindamas padėkoju Amelijai už gerumą ir norą dalintis...

Algis JAKŠTAS

 
 
Reklaminis skydelis