Mes turime 160 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3857
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17856
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65182
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Vasarą pasitiko puikiu susiėjimu

2019 m. birželio 12 d., trečiadienis, Nr.43 (1863)

Praėjusį savaitgalį alsuojant dar tik prasidėjusios kalendorinės vasaros karščiams Pašaminės kaimo klube vyko šaunus susiėjimas. Kaip tik artinosi Sekminės, tad ta intencija kunigas dr. Valdas Girdžiušas Pašaminės koplyčioje aukojo mišias.

Po jų Dalė Basiūnienė pakvietė visus susirinkti bendruomenės salėje. Labai gražiai į Pašaminės kaimo dvasinį ir socialinį gyvenimą įsijungė ir kunigas V.Girdžiušas. visi apsilankantys jo aukojamose mišiose išskiria ypatingai taiklius, aktualius ir įsimenančius pamokslus. Kai tik turi galimybę, po mišių kunigas mielai sudalyvauja čia rengiamose šventėse ir suėjimuose, pabendrauja su žmonėmis artimiau. O kai paima į rankas akordeoną ar armoniką – tai iškart koncertas garantuotas. Pavasarį visi kartu su klebonu šitaip šventė Kovo 11-ąją, o štai dabar – Sekmines.

Šįkart apsilankė Pašaminėje dar nebuvę svečiai – Trūdų bendruomenė su savo kapela. Energingieji, balsingieji ir visokiais instrumentais grojantys trūdiškiai pavergė pašaminiškių širdis ir sukūrė ypač nuotaikingą atmosferą muzika, dainomis ir humoristiniais pasakojimais. Dar pirmadienį sutikti pašaminiškiai dalinosi kapelos pasirodymo įspūdžiais.

Taip pat šventėje dainavo ir Pašaminės kaimo vokalinis ansamblis.

Buvo ir skanios vaišės, ir dovanos vieni kitiems: svečiai atvyko su dovanomis, o ir šeimininkai svečių tuščiomis neišleido. Taip pat dovanėlė buvo įteikta ir šiuo metu Pašaminėje veikiančios parodos autorei Joanai Skuolienei.

Irena POŽĖLIENĖ