Mes turime 332 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1376
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11563
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87593
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2019 m. birželio 5 d., trečiadienis, Nr.41 (1861)

Vairavo neblaivus pasienietis

Birželio 2 d. apie 1 val. 45 min. Švenčionių r., Pabradėje, sustabdytas nuosavas automobilis „Volvo V70“, kurį vairavo ne tarnybos metu neuniformuotas neblaivus (1,17 prom.) Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnas (gimęs 1984 m.).

 

Prie Šakalių kaimo įkliuvo kontrabandą gabenę vyrai

Penktadienį VSAT Ignalinos pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai prie Švenčionių rajono Šakalių kaimo stebėjo automobilį „Subaru Forester“. Pasieniečiai jau turėjo informacijos, kad šia transporto priemone gali būti gabenamas neteisėtas krovinys ir stebėjo jį.

Automobilis įvažiavo į prie Šakalių kaimo esantį miškelį. VSAT pareigūnai pamatė, kaip iš „Subaru Forester“ išlipę du vyrai pradėjo krauti mašinoje buvusius juodus ryšulius. Greitai baigus šį darbą vienas krovikas sėdo į „Subaru Forester“ ir išvažiavo. Kitą vyrą pasieniečiai sulaikė prie iškrauto krovinio. Tai būta 4 tūkst. 500 pakelių cigarečių su Baltarusijos akcizo ženklais. Sprukusiam automobiliui sulaikyti į pagalbą buvo pasitelkti kolegos iš Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties komandos. Netrukus pasieniečiai minėtą automobilį ir jį vairavusį vyrą sulaikė Švenčionyse. Paaiškėjo, kad miškelyje ryšulius iškrovę asmenys yra 26-erių ir 47-erių Švenčionių rajono gyventojai. Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką VSAT pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 8 metų. Po apklausų abu Švenčionių rajono gyventojai paleisti, bet jiems skirta kardomoji priemonė - rašytiniai pasižadėjimai neišvykti ir paimti jų dokumentai.

 
Reklaminis skydelis