Mes turime 296 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2702
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12889
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88919
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Prasmingai praleista diena

2019 m. gegužės 8 d., trečiadienis, Nr.33 (1853)

Švenčionių rajono aklųjų ir silpnaregių sąjunga vienija kelių tautybių narius. Kiekvienas iš jų religines šventes švenčia pagal savo tikėjimą. Šiemet gegužės 5 dieną išpažįstantys katalikybę šventė Atvelykį arba kitaip vadinamas vaikų Velykėles, sentikiai – Velykas, todėl neatsitiktinai balandžio 30 dieną organizacijos nariai rinkosi į neeilinį dienos užimtumo užsiėmimą, pagal vykdomo „Socialinės reabilitacijos paslaugų neįgaliesiems bendruomenėje“ projektą.

Projekto užsiėmimuose mokomės savarankiškumo, pagal mūsų sugebėjimus ir galimybes naujovių ruošiant maistą, atsargumo naudojantis elektros buitiniais prietaisais. Tad ir šį užsiėmimą pačios darėme sumuštinius, kaip išmanydamos serviravome vaišių stalą. Prisipažinsiu, labai jaudinomės. Projekto dalyvės Liuba Schematovich ir Marytė Matuliauskienė atsinešė namuose virtų ir margintų kiaušinių. Kokios šventės be margučių! Išbandėme jų tvirtumą. Nugalėjo ne margučio tvirtumas o smagus juokas bei gera nuotaika. Nors mes patys prastai matome, todėl kasdieniam gyvenime regėjimą pritaikome pagal galimybes maksimaliai. Sunkiausia užduotis buvo užsirišus simuliuojančius akinius įsipilti į puoduką arbatos. Vėl skambėjo nuoširdus užkrečiantis visų juokas. Nepastebėjom, kaip bendraujant praleidome net 6 valandas. Planuojame susitikti dažniau.

Alicija ZOLUCKAJA

Projekto dalyvė

 
Reklaminis skydelis