Mes turime 304 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2811
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12998
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89028
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Cigaretes slėpė po šiaudais ir šiferiu

2019 m. gegužės 8 d., trečiadienis, Nr.33 (1853)

Vidurnaktį iš šeštadienio į sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos pasienio rinktinės Specialiosios paskirties komandos pareigūnai netoli Švenčionių rajono Adutiškio miestelio pastebėjo du asmenis. Pasieniečiai įtartiną duetą, einantį nuo sienos su Baltarusija link Adutiškio, užfiksavo  termovizoriumi.

Vienas iš susektų asmenų irgi turėjo termovizorių ir juo žvalgė teritoriją. Pastebėję VSAT pareigūnus abu vyrai leidosi bėgti. Pasieniečiai, tarp kurių buvo kinologas su tarnybiniu belgų aviganiu Elviu, abu bėglius pasivijo ir sulaikė.

Paaiškėjo, kad sprukti bandė 25-erių Švenčionių rajono gyventojas ir 32-ejų Baltarusijos pilietis. Pastarasis į Lietuvą buvo atvykęs legaliai. Sulaikytieji turėjo ne tik termovizorių, bet ir radijo stotelę.

VSAT kinologas su Elviu patikrino teritoriją nuo valstybės sienos iki bėglių sulaikymo vietos.  Prie apleisto pastato, kuris nuo sienos yra maždaug už puskilometrio, po šiaudais ir šiferio lapais pasieniečiai ir šuo rado  2 ryšulius. Ant jų buvo pritvirtintos petnešos.

Kontrabandininkai jas naudoja, kad būtų patogiau ant nugaros gabenti krovinį. Iš viso aptikta 2 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos banderolėmis. Pirminiais duomenimis, kontrabandą čia paliko abu sulaikytieji.

Jiems dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėtos administracinės teisenos. Už tai gresia baudos nuo 5200 iki 6000 eurų. Po apklausos Lietuvos ir Baltarusijos piliečius pasieniečiai paleido.

Cigaretės saugomos Adutiškio pasienio užkardoje.

VSAT Ignalinos pasienio rinktinės inf.

 

 
Reklaminis skydelis