Mes turime 311 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1975
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12162
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88192
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Lietuvoje vykdoma pavasarinė laukinių gyvūnų vakcinacija nuo pasiutligės

2019 m. balandžio 27 d., šeštadienis, Nr.31 (1851)

Nacionalinio visuomenės sveikatos centroprie Sveikatos apsaugos ministerijos (toliau – NVSC) Vilniaus departamento Švenčionių skyrius informuoja, kad Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (toliau – VMVT) nuo š. m. balandžio 11 d. pradėjo vykdyti pavasarinę laukinių gyvūnų vakcinaciją nuo pasiutligės.

Jaukai su vakcina iš orlaivių mėtomi pasienyje su kaimyninėmis šalimis: Lenkija, Baltarusija ir dalyje Latvijos (pasienyje su Rokiškio ir Zarasų rajonais).

Iš viso Lietuvos teritorijoje bus išmėtyta apie 505000 jaukų su šia vakcina. Pavasarinė laukinių gyvūnų vakcinacija nuo pasiutligės bus baigta š.m. gegužės mėn. pabaigoje.

 

Jaukų su pasiutligės vakcina liesti negalima

Atkreipiame dėmesį, kad miškuose ar laukuose rastų jaukų su pasiutligės vakcina nereikėtų liesti.Jeigu vakcina atsitiktinai patenka ant odos, reikėtų ją nuplauti su dideliu kiekiu vandens ir muilu bei kreiptis į gydymo įstaigą. Gydytojas, įvertinęs galimą užsikrėtimo pasiutlige riziką, spręs dėl asmens skiepijimo nuo šios pavojingos ligos.

Jeigu jaukai su vakcina aptinkami prie gyvenamųjų namų, apie tai reikėtų pranešti teritorinei VMVT.

NVSC inf.

 
Reklaminis skydelis