Mes turime 371 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2444
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18645
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94675
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Dviese bus smagiau

2019 m. balandžio 20 d., šeštadienis, Nr.30 (1850)

O laikas vis bėga. Vis bėga ir bėga tolyn… Nuo to laiko, kai buvo įkurta Pabradės muzikos mokykla, prabėgo jau 50 metų, o dienos – linksmos ir liūdnos, šviesios ir niūrios – susipynė į margą 50-ties metų pynę. Nors ir užaugo tie berniukai ir mergaitės, ir gal ne visada turi laiko muzikuoti, tačiau jie vis prisimena savo mokyklinius metus, buvusius draugus,  mokytojus... Ir atveda į dabartinę meno mokyklą savo vaikus ir anūkus. Mes džiaugiamės, kad muzikos skyriaus mokiniai ir mokytojai puikiais rezultatais garsina mokyklos vardą tarptautiniuose, respublikiniuose konkursuose ir festivaliuose. Bet apie pasiekimus ir rezultatus bus dar proga pasigirti mokyklos jubiliejui skirtuose renginiuose. O balandžio 14 dieną mokyklos salė sunkiai talpino VIII muzikos ir meno mokyklų fortepijoninių ansamblių festivalio „Dviese bus smagiau“ dalyvius.  Galima sakyti, kad šis festivalis tapo regioniniu, į šventę suvažiuoja svečiai iš Švenčionėlių, Švenčionių, Jašiūnų, Molėtų, Vilniaus ir Nemenčinės muzikos ir meno mokyklų. Šiemet dalyvavo didelis 6-16 metų moksleivių būrys (buvo net 47 ansambliai, virš 90 vaikų), o kiek dar tėvelių ir žiūrovų, neabejingų fortepijoninei muzikai!

Grojimas  ansamblyje  nuo  solinio  pasirodymo  skiriasi  tuo, kad  bendras  interpretacijos  planas  ir  atskiros  išraiškos  priemonės  yra  kelių atlikėjų kūrybinės vaizduotės, bendradarbiavimo muzikos produktas, realizuotas bendromis pastangomis. Tai viena iš grojimo formų, kurioje vyrauja ne  tik  grojimas  kartu,  bet  ir gebėjimas derinti nuomones. Neužtenka vien gerai išmokti natų tekstą – reikia pajausti muziką, suprasti kūrinio nuotaiką, charakterį. Koncertas neprailgo, nes kūrinių geografija buvo labai plati: lietuvių, vokiečių, rusų, žydų, amerikiečių, lenkų,ukrainiečių, italų ir t. t. kompozitorių kūriniai keisdavo vienas kitą kaip kaleidoskope. Nuostabi nuotaika ir šiltos dalyvių šypsenos papildė puikią festivalio atmosferą. Visi dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais, kurie kiekvienais metais vis kitokie (už išradingą jų dizainą dėkojame mokytojai Inai Avreicevič), ir atminimo dovanomis. O po pasirodymų dalyvių laukė siurprizas – saldžios vaišės. Nieks neliko nepastebėtas, netrūko nei dovanų, nei vaišių, nei gėlių! Nuoširdžiai dėkojame už paramą, bendradarbiavimą ir palaikymą: Dianai Verikovskienei, Lilijai Skliarenkai, Viačeslavui Voroniuk, Vilhelmai Kaubrienei, Tatjanai Drobyševskajai, Violetai Grigorjevai.

Festivalio garbingas svečias Pabradės seniūnas Edvard Voršinskij atėjo į šventę su dukryte, kurią ateityje žadėjo atvesti mokytis muzikos. Seniūnas negailėjo gražių žodžių organizatoriams, mokytojoms ir jų auklėtiniams, o už pastangas ir sukurtą šventę padovanojo didelį saldų „Skruzdėlyną“. Labai malonu, kad į festivalį atvyko Pabradės „Ryto“ gimnazijos direktorė Laima Markauskienė, kuri pabrėžė, kad muzikinis išsilavinimas suteikia mokiniams nemažai pranašumų per pamokas mokykloje, tobulina pasaulėjautą, keičia požiūrį į aplinką, skatina asmenybės progresą. Nuoširdžiai dėkojame į festivalį atvykusioms buvusioms kolegėms: ilgametei (1971–2000) mokyklos direktorei Larisai Isačenko, fortepijono mokytojai ir koncertmeisterei Svetlanai Daugirdienei bei solfedžio ir muzikos istorijos mokytojai Česlavai Grudinskai. Šios puikios mokytojos ne tik mokė vaikus muzikuoti, groti, dainuoti, bet ir atvira širdimi dalijosi gyvenimo patirtimi, mokė įžvelgti gyvenimo prasmę ir didžiąsias vertybes. Reiškiame joms gilią pagarbą ir meilę už talentą, profesionalumą ir pasiaukojamą darbą mokyklos ir visų mūsų labui.

Daug šiltų žodžių sulaukė piešinių paroda „Muzikos pasaulis“, kuriai savo darbus ruošė 2 ir 6 klasės dailės skyriaus mokiniai. Tai spalvingas ir linksmas pasaulis – tikras festivalio akcentas! Dėkojame už parodą dailės skyriaus mokytojai metodininkei Inai Avreicevič.

Renginio organizatorės – fortepijono mokytojos metodininkės Marija Beperšč ir Stela Maruškina pasidžiaugė, kad dalyviai atsakingai ruošiasi pasirodymui bei puikiai atlieka kūrinius, kad vaikai su dideliu noru važiuoja į mūsų festivalį. Kai po šventės išgirstame tiek daug puikių atsiliepimų, nuoširdžių padėkų ir mielų pastebėjimų, tada tikriausiai ir patikime, kad nuo skambančios muzikos tikrai buvo šilta... Tikimės, kad visa tai įkvėps mokinius ir mokytojus toliau gilintis į muzikos paslaptis ir patirti daug naujų džiaugsmingų akimirkų muzikuojant ir bendraujant…

Marija BEPERŠČ

Mokytoja metodininkė