Mes turime 306 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5503
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19363
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91720
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Paraišką dėl asbestinio stogo keitimo patogiausia pateikti per ŽŪMIS

2019 m. balandžio 17 d., trečiadienis Nr.29 (1849)

Nuo balandžio 1 d. iki gegužės 31 d. priimamos paraiškos asbestinių stogų dangų keitimui

Parama teikiama kaimo vietovėje esančio gyvenamojo namo, priklausančio fiziniam asmeniui, visos asbestinės stogo dangos pakeitimui.

Paramos gali kreiptis kaimo gyventojas, ne jaunesnis kaip 18 metų, kuris iki paramos paraiškos pateikimo nuolatinę gyvenamąją vietą deklaruoja kaimo vietovėje (savivaldybės centras nėra kaimo vietovė), kurios gyventojų skaičius neviršija 6 tūkst. gyventojų (sodo bendrija nėra tinkama teritorija). Paramos paraišką gali teikti ir tie pareiškėjai, kurie yra nebaigę įgyvendinti projekto pagal kitas KPP priemones, jeigu teisės aktuose nenumatyta kitaip.

Svarbu atkreipti dėmesį:

Paraiškos teikėjui kompensuojama 100 % asbestinių atliekų transportavimo ir šalinimo paslaugų išlaidų, tačiau taikoma 30 % paklaida, kurios perviršis nėra kompensuojamas.

Programoje dalyvauti gali pareiškėjai, iki paramos paraiškos pateikimo kaimo vietovėje nepertraukiamai vykdo profesinę ir (ar) ekonominę veiklą arba pareiškėjas iki paramos paraiškos pateikimo dienos nepertraukiamai deklaravo gyvenamąją vietą kaimo vietovėje.

Parama neteikiama namams, esantiems sodų bendrijose.

Numatyta didžiausia galima paramos suma vienam projektui įgyvendinti – 2000 eurų su PVM, paramos intensyvumas – iki 50 % visų tinkamų finansuoti projekto išlaidų.

Paraiškas keisti asbestinių stogų dangas jau galima teikti ne tik darbo valandomis teritoriniuose Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) padaliniuose, savivaldybėse pagal tikslų grafiką (Švenčionių r sav. paraiškos bus priimamos gegužės 14 d. 9-12 val.), bet ir naudojantis ŽŪMIS portalo internetine prieiga.

Pareiškėjai raginami aktyviai naudotis ŽŪMIS, kurią rasite adresu www.zumis.lt.

Paraiškos pildymas el. būdu yra supaprastintas ir automatizuotas, o pateikti duomenys patikrinami. Vienas iš privalumų – jei pareiškėjas yra arba buvo paramos gavėju pagal kitas investicines ar kompensacines priemones, naujai pildydamas paraišką galės rinktis iš NMA turimų pareiškėjo duomenų.

Taip pat sistema automatiškai pateikia teisingus pastato duomenis, gautus iš Nekilnojamojo turto registro, – tai palengvina paraiškos pildymą, mat paramos gavėjui nereikia papildomai ieškoti šios informacijos. ŽŪMIS patikrinama, ar objektas tikrai yra gyvenamosios paskirties, dengtas asbestcementiniu stogu, nėra areštuotas; pagal išvardytus savininkus ir specialias žymas galima matyti, ar reikia pateikti rašytinį sutuoktinio sutikimą investuoti į jam (jiems) priklausantį nekilnojamąjį turtą, jungtinę veiklos sutartį su kitais savininkais, statybą leidžiantį dokumentą.

Paraišką teikti per ŽŪMIS patogu, nes išvengiama klaidų ir netikslumų. Jau suformuotoje paraiškoje aiškiai pažymėti privalomi užpildyti laukai, pateikiamas galimų išlaidų sąrašas, remiantis patvirtintais įkainiais ir stogo dangos plotu, – apskaičiuojama maksimali kompensuojama stogo dangos (ir statybinių medžiagų) paramos suma. Tai didelis palengvinimas pareiškėjui.

Paraiška turi būti pateikta ne vėliau kaip iki kvietimo teikti paraiškas paskutinės dienos pietų – gegužės 31 d.12 val.

NMA inf.
 

 
Reklaminis skydelis