Mes turime 316 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1722
mod_vvisit_counterŠią savaitę:26852
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:74178
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Po rinkimų kaimas aptemo...

2019 m. kovo 30 d., šeštadienis Nr.24 (1844)

Nuolat sulaukiame skaitytojų skambučių, už ką esame jiems dėkingi. Net tada, kai priekaištauja – vadinasi, reikalingi, jeigu pasigenda. O priekaištų dažniausiai sulaukiame, kai dėl šventinių dienų neišeina laikraštis. Artėja Velykos, tad norime iš anksto paaiškinti, kad nutraukti numeriai planuojami metų pradžioje ir į prenumeratos kainą neįskaičiuojami.

Bet šįkart skambučiai buvo dėl kitko. Pašaminės gyventojai teiravosi, ar galime parašyti straipsnį, kodėl po rinkimų dingo Pašaminės kaimo apšvietimas. Sako, iki rinkimų mėnesį gerai švietė ir ryte, ir vakare, o dabar nei ryte, nei vakare.

Atsakymas slypi pačiame klausime – iki rinkimų vienaip, po rinkimų kitaip. Beje, sklando kalbos, kad Pašaminėje balsai buvo brangiausi – po 7,50 Eur... tamsa skundžiasi ne tik pašaminiškiai – Trūdai po rinkimų taip pat paniro į tamsą... Laukiame signalų iš kitų kaimų – kolektyviai visiems drąsiau būtų priremti valdžią – juk turi apšviesti bent ten, kur yra įrengtas apšvietimas. To reikalauja Europos Sąjunga.

Porinkiminis sindromas turi ir daugiau grimasų. Sunerimę žmonės klausė, kodėl po rinkimų socialinių paslaugų centre soc. darbuotojų padėjėjų koeficientai sumažėjo perpus. Atsakymas – pastraipa aukščiau (valdžiai būsit reikalingi tik po 4 metų).

Ir labiausiai neraminantis signalas – auga neapmokėtų sąskaitų už prekes ir paslaugas kalnas bent jau vienoje iš biudžetinių įstaigų, kurios atstovai, žinoma, prisaikdino neišduoti. Davėm žodį – paslaptį saugom. Jeigu į skolas klimpsta viena įstaiga, galima daryti prielaidą, kad ir kitoms pinigų nėra. Mūsų šaltinių teigimu, liepta „pakentėti, nes nėra pinigų“.

Mūsų inf.