Mes turime 286 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4146
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22690
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70016
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Naujam maršrutui – naujas autobusas

2019 m. kovo 9 d., šeštadienis Nr.19 (1839)

Nuo kovo 1 d. per Adutiškio miestelį keliskart per dieną važiuoja autobusai. Tai miesteliui suteikia pagyvėjimą. Laimėjusi Lietuvos transporto saugumo administracijos (LTSA) skelbtą konkursą, UAB „Svirka“ vykdo naują tarpmiestinį maršrutą Tverečius-Vilnius per Adutiškį. Autobusai važiuoja kiekvieną dieną. Ketvirtadienį UAB „Svirka“ direktorius Vytautas Bulka įsigijo naują mikroautobusą naujam maršrutui. Tai 19 vietų turistinės klasės mikroautobusas. Keleiviai galės džiaugtis komfortišku važiavimu.

Naujasis maršrutas – istoriškai atkurtas prieš beveik tris dešimtmečius buvęs maršrutas. Tai – realus žingsnis gaivinant regionus. Gyventojams maršrutas labai aktualus, nes Adutiškis savaitgaliais ir švenčių dienomis, taip pat vasarą būdavo visiškai atskirtas nuo pasaulio. Savivaldybės autobusų maršrutai praktiškai skirti tik moksleivių vežimui. Nevažiuoja mokiniai – nėra ir autobusų. Šis naujas maršrutas yra nepriklausomas nuo rajono valdžios norų, todėl keleiviai vežami visus metus ir kasdien. Tiesa, rajono valdžia ir čia bandė nosį kišti, bet gavo per ją. Rajono savivaldybė buvo apskundusi teismui LTSA konkursą, norėdama užkirsti kelią šiam maršrutui, todėl autobusai pradėjo važiuoti trimis mėnesiais vėliau. Vilniaus apygardos administracinis teismas pasisakė, kad žmonių poreikiai yra aukščiau. Lygiai taip pat pasisakė ir Seimo kontrolierius dėl Švenčionių rajono savivaldybės veiksmų, ir skundas buvo atmestas.

Naujas maršrutas Tverečius-Vilnius pagerino susisekimą ne tik Adutiškiui, bet ir didelei daliai rajono gyventojų, važiuojančių Vilniaus kryptimi. Autobusai stoja visose stotelėse, bilietai pigesni, negu savivaldybės vežėjo. Šiame maršrute galioja visos lengvatos (studentams, asmenims, sulaukusiems atitinkamo amžiaus, žmonės su negalia ir kt.). Be to, šiame maršrute lengvatos kompensuojamos iš valstybės biudžeto – taip taupomos rajono biudžeto lėšos.

Mūsų inf.