Mes turime 557 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2429
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20850
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:102599
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Skaitytojų laiškai. Ir išlindo yla iš maišo?

2019 m. kovo 1 d., penktadienis Nr.17 (1837)

Skaitau ilgamečio tarybos nario Vaclav Vilkoit straipsnį „Svetimi tarp savų...“ (kitame laikraštyje,- red. p.) ir netikiu, kad jis, nesugebantis per tarybos posėdžius ne tik pasisakyti, bet net klausimo suformuluoti, galėjo pats tokį straipsnį parašyti. Straipsnis filosofinis, užgaulus, šovinistinis. Kūrinys vertas valstybės saugumo darbuotojų dėmesio.

Paanalizuokime Vaclavo teiginius, kiek jie nuoširdūs. Jis tikruoju patriotizmu laiko elgesį, kai žmogus visuomet gina savo valstybės, visuomenės, gimtojo krašto, kuriame gyvena, interesus. Deja, V.Vilkoit šių kriterijų neatitinka. Jis pats gimęs Baltarusijoje, Kaptariūnų kaime, kurį prieš 2015 m. rinkimus gyrėsi padaręs pavyzdingu, iš ko turėtų mokytis Lietuva. Be to, būdamas tarybos nariu rūpinosi ne viso rajono gyventojų interesais, bet tik Pabradės komunaliniu ūkiu, kur jis pats dirba ir  kurio direktorius – lenkų politiko A.Jundo sūnus.

Keistai skamba kritika asmenų, kurie trūks plyš stengiasi patekti į valdžią ar bent turėti įtakos valdžios daromiems sprendimams. Juos vadina stepių piktžole „vėjarite“ ir vargu ar turinčius teisę vadinti save politikais. Pone Vaclavai, taigi visa tai, ką klijuojate kitiems, visiškai atitinka paties įvaizdį. Jau daug metų sėdėjot taryboje (3 ar 4 kadencija), per tą laiką neparuošėt nė vieno sprendimo, nepateikėt nė vieno klausimo, nė vieno pasisakymo. Vienintelis darbas, kurį vykdėt, - klusniai, nepakeldamas galvos, balsavot pagal valdančiosios daugumos, kuriai priklausėt, nurodymus. Tai kuo skiriatės nuo tų „vėjaričių“?

Žmonės kalba, kad anksčiau buvot Vigelio informatorius apie nuotaikas frakcijoje, o dabar – Klipčiaus. Tai ko taip veržiatės į tarybą, net užsakydamas pagiriamuosius straipsnius sau?

O kas dėl K.Trapiko netinkamumo, tai Jums, pone, iki jo taip toli, kaip Žemei iki Mėnulio.

Galima sutikti tik su vienu teiginiu, kad gėda už tuos kandidatus į tarybos narius, Jūsų vadinamus „vėjaritėmis“, kurie kiekvienus rinkimus perbėga į lyderiaujančios partijos sąrašą, skaičiuodamas juos dešimtimis. Ir nors pavardžių neįvardinote, bet aišku, kad tai būtų V.Čepukova, B.Vilimas, J.Jurkuvėnienė, S.Kerulis, K.Džiaukštas, V.Vaitkevičius, I.Sinienė ir kiti. Taip, tai tikros „vėjaritės“, nes jie, perbėgę į Klipčiaus partiją, būdami valdantieji, tarybos darbe nerodo jokio aktyvumo. Sėdi ir tyliai balsuoja taip, kaip liepia meras Klipčius. Nei klausimų, nei pasisakymų. Kad tik prie valdžios lovio.

Kreipimasis į rinkėjus balsuoti už patriotus, lenkus, neišlaiko kritikos. Savivaldybės taryboje nesvarstomos ir nereikia ginti krikščioniškųjų ir bendražmogiškųjų vertybių. Jų niekas nepuola. Ten sprendžiami svarbiausia ekonominiai, švietimo-kultūros, socialiniai klausimai. Tam reikalingos žinios, gyvenimiška patirtis ir problemų supratimas. Ar tikrai turit visa tai ir esat pranašesnis už bendrapartiečius?  Vadovavot UAB „Ferumas“, ją „subankrotinot“. UAB „Velga“ „subankrotinti“ nepavyko, nes savininkas Fedorovičius laiku sujuto.

Na, o straipsnio pabaigoje kvietimas balsuoti už lenkus, suprask – patriotą Vaclav Vilkoit, yra antausis koalicijos partneriams – Rusų aljansui. Jūs net nesuvokiate, kad tokiais pasisakymais kurstote tautinę nesantaiką, užgaunate kitų tautybių asmenis, tame tarpe esančius Jūsų sąraše? Taip, Jūsų sąraše yra asmenų, už kuriuos aš niekada nebalsuosiu. Tai ponas Vaclavas Vilkoit, Tatjana Višnevskaja, Andrius Šarėjus, Vladislav Jedinskij, Antonij Jundo, kurie, kiek man žinoma, rūpinasi tik savo ir giminių įdarbinimu ir jų gerove. Sąraše yra ir daug garbingų, galinčių tinkamai atstovauti rajono gyventojų interesams, o ne tik Pabradės komunaliniam ūkiui. Balsuočiau už Aną Lastovską, Jurijų Semaško, Andrių Rokickį, Viačislavą Meškovą ir kitus. Na, o Vaclav vertėtų pagalvoti apie LLBR (lietuvių-lenkų-baltarusių-rusų) partiją, gal net pirmininkavimą. Tuo labiau, kad turi apdovanojimų už nuopelnus Lenkijai. Gaila, bet apdovanojimų už nuopelnus Lietuvai, Švenčionių kraštui nėra gavęs.

Skaitytoja J.I.

(autorės prašymu pavardė neskelbiama)