Mes turime 377 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4981
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21182
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97212
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Užgavėnėms – įspūdingų kaukių dirbtuvės

2019 m. vasario 27 d., trečiadienis Nr.16 (1836)

Nors iki Užgavėnių dar liko savaitė, tačiau švenčionėliškiai kaukėtų persirengėlių siautuliui jau tikrai pasirengę. Vasario 20 d. Švenčionėlių miesto kultūros centras suorganizavo edukacinį renginį „Užgavėnių kaukės“. Edukaciją vedė ir apie tradicines mūsų krašto kaukes įdomiai papasakojo kultūros centro etnologė Milda Petkevičienė.

Susidomėjusių buvo daug. Į vidaus renovacijos laukiantį kultūros centro pastatą atvyko būrelis Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos mokinių su mokytoja Zita Karneckiene, Švenčionėlių Carito dienos centro „Šypsenėlė“ vadovė Asterija Borovykienė su būreliu mažųjų centro lankytojų, Švenčionėlių bibliotekos kolektyvas su vedėja Stase Busiliene, atviras jaunimo centras su vadove Vaida Švalkiene, pavieniai entuziastai, na, žinoma, ir patys organizatoriai – Švenčionėlių kultūros centro kolektyvas su laikinai einančia direktorės pareigas Anželika Terleckiene.

Užsiėmimų metu kiekvienas pasidarė sau kaukę. Kaip jas daryti, pamokė M.Petkevičienė, pagrindui senų laikraščių parūpino miesto biblioteka, kitų priemonių – kultūros centras. Pirmojo užsiėmimo metu buvo sukonstruoti kaukių pagrindai, o antrojo, ten pat vykusio vasario 25 d., pabaigtas dekoravimas ir spalvinimas.

Užsiėmimų dalyviai džiaugėsi, kad bendras kūrybinis darbas, šiltas bendravimas sukūrė jaukią kūrybinę atmosferą, nuteikė karnavalo linksmybių laukimui. Edukacijos dalyviai kaukėmis pasipuoš teatralizuotoje Užgavėnių šventėje kovo 5 dieną. O tie, kurie čia nedalyvavo, į karnavalą gali ateiti pasipuošę namuose pasigamintomis kaukėmis ar persirengę įvairiais personažais.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis