Mes turime 303 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4750
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23294
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70620
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kurkime geresnį internetą kartu!

2019 m. vasario 13 d., trečiadienis Nr.12 (1832)

„Kurkime geresnį internetą kartu!“ Tokiu šūkiu šiais metais kviečiame visuomenę atkreipti dėmesį į internetą, kaip į erdvę, kurioje gyvename beveik kaip ir realiame pasaulyje. Elektroninė erdvė tapo neatskiriama mūsų gyvenimo dalimi, kur turime galimybę bendrauti, mokytis, pažinti pasaulį. Tam, kad virtualiame pasaulyje išvengtume nemalonių patyrimų, kad būtume saugūs, būtinas kiekvieno mūsų indėlis į geresnio interneto kūrimą.

Siekiant atkreipti visuomenės dėmesį į internetą, kuriame kiekvienas turėtų elgtis atsakingai – pagarbiai, kritiškai ir kūrybingai naudoti šiuolaikines technologijas, vasario 4-8 dienomis buvo organizuota saugaus interneto savaitė, kurios metu buvo organizuojamos įvairios veiklos. Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių r. PK bendruomenės pareigūnė Liudmila Čeponienė organizavo rajono mokyklose teisinį švietimą ‒ paskaitą-diskusiją apie nusikalstamas veikas, vykdomas internetinėje erdvėje. Renginių metu vyko filmo „Cleaners“, kurį pamatyti buvo galima kino festivalio Baltijos šalyse „Nepatogus kinas“ dėka, peržiūra. Vėliau diskusijų metu buvo aptartos filmo herojams elektroninėje erdvėje kilusios problemos, bei paaiškinta dalyviams, kaip tokių problemų galima išvengti atsakingai elgiantis internete.

TIK KARTU MES GALIMEpadaryti internetą patikima aplinka ir apsaugoti vaikus internete!

Liudmila ČEPONIENĖ