Mes turime 288 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5972
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27859
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71842
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Tik trys pastebėjimai

2019 m. vasario 9 d., šeštadienis Nr.11 (1831)

Praeitame savivaldybės tarybos posėdyje sulaukiau ypatingo valdančiųjų dėmesio. „Lipo ant bačkos“ net tie, kurių balsą pagaliau išgirdome per keturių metų kadenciją pirmą kartą. Ta proga mėlynas laikraštis beveik 10 kartų (net 7000 egz.) padidino tiražą. Per keturis šio laikraščio puslapius vieno straipsnio pavadinime didelėmis raidėmis „reklamuojama“ mano pavardė. Tikiu, kad Vyriausioji rinkimų komisija manęs už šią paslėptą politinę reklamą nebaus. Mano kuklaus pareiškimo posėdžio metu buvo tik trys pastebėjimai:

1. 2018 m. liepos 20 d. Švenčionių rajono savivaldybė sudarė keleivių vežėjo parinkimo viešųjų paslaugų įsipareigojimams vykdyti sutartį su UAB „Transporto centras“. Ji viešajame pirkime siūlė vežioti keleivius 13 naujų autobusų, pagamintų 2018 metais, o vykdydamas sutartį faktiškai naudoja itin senus, 1998-2005 metais pagamintus autobusus.

Savivaldybės administracijos direktorius Andrius Šarėjus atsakingas už šios sutarties teisingą vykdymą ir privalo rajono bendruomenei atsakyti, kodėl rajono gyventojai, jų tarpe mokiniai, vežami ne naujais, o senais autobusais, kurie daro didžiulę žalą aplinkai dėl taršos.

Pagal šio pirkimo sąlygas 16 transporto priemonių turi atitikti ne žemesnį kaip EURO IV arba lygiavertį teršalų išmetimo standartą. Savivaldybė bando įrodyti, jog aplinkybę dėl 11 autobusų atitikimo Euro V standartui patvirtino Vokietijos bendrovė MAREP. Nesunku šių laikų informacinėje erdvėje išsiaiškinti, kad tai yra nedidelė Vokietijos bendrovė, įsikūrusi penkiuose mažuose kaimeliuose ir besiverčianti išskirtinai tik žemės ūkio technikos pardavimu. Pavyko gauti šios įmonės atsakymą, kuriame teigiama, kad jokių dokumentų UAB ,,Transporto centras“ ji neišdavė.

Dėl galimo dokumentų klastojimo ar sukčiavimo tegul aiškinasi teisėtvarkos institucijos, o rajono valdžia, įsipareigojusi mokėti šiam keleivių vežėjui kasmet apie milijoną eurų, įvaryta į kampą.

2. Esant tikrai žiemai, dalis kaime gyvenančių tėvų nerimauja dėl saugaus mokinių vežiojimo į mokyklą. Kol rajono švietimo elitas „taškėsi“ tarnybiniais raštais, atsitiko nelaimė ties Baliulių kaimu esančiame krašto kelyje Švenčionys-Vilnius. Sužalota 9 metų mergaitė. Apie šį įvykį ir kitus nesaugius mokinių vežimo atvejus jau daug rašyta šiame laikraštyje. Stebina rajono valdžios neveiksnumas ir tarnybinis cinizmas – jokių išvadų nepadaryta, Baliulių kaimo vaikai ir toliau nesaugiai jaučiasi pereidami skersai pavojingą kelio ruožą.

3. Prieš Kalėdas vykusiame tarybos posėdyje kviečiau garbingai dalyvauti savivaldos rinkimuose. Deja, mero tėvas Rimas Klipčius daro įvairų poveikį mano vadovaujamo visuomeninio rinkimų komiteto „Piliečių balsas“ nariams. Pareiškime pavartotą terminą „Kriminalinė politika“ patikslinu – politinis banditizmas.

Šio straipsnio pradžia – sarkastiška. O iš tikrųjų prieš savaitę – lavina dezinformacijos, bandymai apšmeižti mane skleidžiant melagingas žinias. Mero tėvo R.Klipčiaus kalboje, kurią pasakė tarybos posėdyje, iškreipiami faktai, juos galiu pavadinti tiesiog kliedesiais. „Tuo metu buvau lyderis“, - R. Klipčius, o kas dabar – žmogus be namų, mokantis už teisę gyventi savo buvusiuose namuose 1400 eurų? Aš tikrai nekaltas, kad mero tėvo gyvenime tokie negatyvūs pokyčiai. Prašau rūpintis savo problemomis, o ne stengtis „juodosiomis rinkimų technologijomis“ palaužti mane.

Kęstutis TRAPIKAS

Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narys