Mes turime 333 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1573
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11760
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87790
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

NUOMONĖ. Artėjant rinkimams, ir uolos prabyla...

2019 m. vasario 9 d., šeštadienis Nr.11 (1831)

Paskutiniame tarybos posėdyje dalis tarybos narių nustebino. Niekada negirdėjome jų balso nei taryboje, nei komiteto posėdžiuose. Teisybės dėlei reikia pasakyti, kad tarybos posėdyje dažnai girdėdavome išmoktą (ne visada teisingai ir tvarkingai) frazę, kad nusišalina nuo klausimo svarstymo dėl viešųjų ir privačiųjų interesų konflikto, nes artimieji yra įdarbinti savivaldybės administracijoje arba savivaldybės įmonėse ar įstaigose (bent jau kokius 3 metus iš eilės net kvorumo negalima buvo sudaryti dėl vienokių ar kitokių klausimų svarstymo – toks nepotizmo lygis).

Na, tai apie garsiuosius pareiškimus per paskutinį pasėdį. Kaip ančiukai vienas po kito lipo į tribūną, kas iš lapelio, kas moralizuojant, kas sunkiai skaitydamas teikė pareiškimus, ir visų pasisakymų esmė – prikalti prie kryžiaus opozicijos narius. Net dvidešimt metų kartojamą istoriją išgirdome Rimą Klipčių pasakojant, kaip jis, tarsi Sicilijos mafijozas, valdo, skirsto, stato ir nuima rajono valdžią. Prisipažino, kad demokratijai ir normaliam rajono valdymui pakenkė pakankamai. Aš vis galvodavau, na kodėl mes negalime normaliai rūpintis žmonėmis, neskirstant į juodus ir baltus nieko čia dėtus rajono gyventojus. Pasirodo, tada neįtiksime daug kam, paniškai ir liguistas išlaikoma priklausomybė. Dažnai girdėdavau žmonių nuogąstavimus, kodėl negalim mes dirbti savo mėgiamo darbo be politinio atspalvio? Kada ateis tokie laikai? Gal po šių rinkimų? Kam reikalinga ši gerai surežisuota pasiutpolkė?

Manau, kad busiu juodinama ir aš, ne todėl, kad kažką blogai darau, ne. Todėl bus pilama pamazgomis kaip ant K.Trapiko, V.Vigelio, V.Bulkos ir kitų, kad nedrįstume kalbėti, kelti problemų, kelti galvos. Sėdėk ir tylėk, nes gausi! Sėdėk ir tylėk kaip visi pozicijos tarybos nariai, nebent turi teisę sukelti šurmulį ir „trypti kojomis“ kai kalba opozicija.

Palietusi jautrią Kalėdaičių temą, jau gavau už tai! Ponas V.Vilkoit, besigirdamas apdovanojimais už nuopelnus Lenkijai (o kur nuopelnai Lietuvai? Tik pasisakymai taryboje, kad nusišalina nuo klausimo svarstymo, nes dirba Pabradės komunaliniame ūkyje), griežtai pabrėžė mano blogumą. Kaip ten bebūtų, bet dar kartą pasikartosiu – Kalėdaičių nevalia pakišti po durimis, jie buvo įteikti netinkamai! Kaip čia išdrįsau? O gal eilinį kartą gavo „zadanija“ – priplok ją, tegul nedrįsta!

Pasakysiu, kad sulaukti kritikos ir apjuodinimų, man nerūpi ir neįdomu. Tik mano patirtis, įsitikinimai ir eilinių žmonių nuomonė svarbi man.

Raja KRUPENINA
Tarybos narė

 

 
Reklaminis skydelis