Mes turime 302 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3008
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13195
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89225
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionyse atidaryti grupinio gyvenimo namai

2019 m. vasario 6 d., trečiadienis Nr.10 (1830)

Jau kelinti metai Lietuvoje vykdoma globos įstaigų pertvarka, kuriami grupinio gyvenimo namai. Kiek tai tikslinga? Matyt, tie, kas sugalvojo ir vykdo tokią politiką, geriau žino... Vykdydama Vyriausybės politiką ir Pabradės socialinės globos namų administracija su direktoriumi Vytautu Vigeliu priešakyje kuria grupinio gyvenimo namus. Penktadienį, vasario 1 d., ir Švenčionyse buvo atidaryti grupinio gyvenimo namai vaikams su negalia.

Į oficialią atidarymo ceremoniją atvažiavo gausus svečių būrys: Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vyriausioji patarėja socialinės paramos klausimais Violeta Toleikienė, Socialinės globos įstaigų skyriaus vedėjas Darius Pauliukonis, Švenčionių rajono savivaldybės delegacija su meru priešakyje, Švenčionių klebonas Medardas Čeponis ir parapijos „Carito“ vaikų dienos centro „Liepsnelė“ vadovė Vida Rastenienė, Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Viltis“ vadovė Zinaida Mironenko, Švenčionių pradinės mokyklos direktorė Laima Veličkienė bei Švenčionių progimnazijos atstovai.

Švenčionių grupinio gyvenimo namuose gali gyventi 8 vaikai, dabar gyvena 7. Procesas vykdomas pagal pertvarkos planą, mažinamas vaikų, gyvenančių institucinėje globoje, skaičius, grupinio gyvenimo namuose jie gyvens šeimos principu, tad turi išmokti patys pirkti, patys gamintis maistą. Čia gyvens vaikai iki 18 metų. Atidarymo metu Pabradės socialinės globos namų direktorius Vytautas Vigelis pabrėžė, kad čia vaikai turės puikias gyvenimo sąlygas, o čia dirbantis kolektyvas darys viską, kad jie jaustųsi kaip tikruose namuose. Nuoširdžius padėkos žodžius jis tarė UAB „Žeista“ statybininkams, puikiai atlikusiems savo darbą. Padėkos žodžiai buvo skirti ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos darbuotojams bei Švenčionių r. merui, padėjusiems, kad Švenčionių grupinio gyvenimo namuose gyvenantys vaikai galėtų pradėti lankyti Švenčionių progimnaziją ir Švenčionių pradinę ne nuo rugsėjo 1-osios, o nuo sausio 1 d. Prieš pašventindamas patalpas Švenčionių Visų šventųjų parapijos klebonas Medardas Čeponis sakė:

- Svarbiausia, kad mes turėtume širdį. Laimė ne tai, ką turi, o tai, kaip jautiesi. Kaip sakė prieš 120 metų vokiečių filosofas Šopenhaueris: „Negali žmogaus padaryti laimingu. Žmogus pats turi norėti būti laimingu.“ Palinkėkim šitiems vaikams, kad jie turėtų jautrią širdį ir kad Dievas laimintų šituos namus ir jų gyventojus.

Laimės, kantrybės ir supratimo linkėjo ir visi kiti sveikintojai. Žinoma, ir dovanų buvo nemažai.

Po to, kai Pabradės socialinės globos namų direktorius Vytautas Vigelis ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vyriausioji patarėja socialinės paramos klausimais Violeta Toleikienė perkirpo simbolinę juostelę, kai UAB „Žeista“ atstovai įteikė simbolinį raktą, Pabradės socialinės globos namų direktorius Vytautas Vigelis aprodė svečiams Švenčionių grupinio gyvenimo namus...

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis