Mes turime 186 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3494
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17493
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:64819
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pareigūnai ragino gyventojus rūpintis priešgaisrine sauga

2019 m. sausio 19 d., šeštadienis Nr.5 (1825)

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai ir darbuotojai ir savanoriai ugniagesiai, rūpindamiesi Švenčionių r. sav. gyventojų saugumu, 2018 metų sausio-gruodžio mėnesiais vykdė prevencinę akciją „Gyvenkime saugiai“. Per šį laiką jie aplankė daugiau kaip 1812 Švenčionių rajono gyventojų būstų.

Neatlygintinai socialiai remtinų gyventojų būstuose su kieto kuro krosnimis buvo įrengti 54 dūmų detektoriai. Vizitų metu pareigūnai ir darbuotojai patarė gyventojams, kaip pasirūpinti gaisriniu saugumu, atkreipė jų dėmesį į tinkamą elektros instaliacijos ir elektros prietaisų, įrenginių naudojimą, papasakojo, kodėl būtina įsirengti autonominius dūmų detektorius. Gyventojams buvo dalijami ir informaciniai lankstinukai, kuriuose išsamiai paaiškinta, kokį detektorių galima pasirinkti, kaip juos įrengti bei prižiūrėti. Taip pat buvo primintos dažniausios gaisrų priežastys gyvenamosiose patalpose.

Pareigūnai ir darbuotojai džiaugiasi, kad gyventojai vis labiau pradeda rūpintis savo gyvybės bei būsto sauga, o nemaža dalis jau yra įsirengę autonominius dūmų detektorius. Nors nuo 2018 m. gegužės 1 d., įsigaliojus Bendrųjų gaisrinės saugos taisyklių pakeitimams, atsirado prievolė kiekvienam Lietuvos Respublikos piliečiui įsirengti savo gyvenamajame būste bent vieną autonominį dūmų detektorių, tačiau 2018 m. gyventojai buvo tik konsultuojami ir apie tai informuojami. Tačiau jau nuo šių metų, jeigu šios prievolės nevykdys, jie gali sulaukti ir administracinės baudos. Todėl pareigūnai dar kartą ragina visus gyventojus pasirūpinti savo gyvybės sauga ir įsirengti namuose autonominius dūmų detektorius.

2018 metų laikotarpyje Švenčionių priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje buvo žinomi 5 gaisrų atvejai, kurie buvo pastebėti, išgirdus autonominio dūmų detektoriaus signalą ir nedelsiant iškviestos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Kiti galimi autonominių dūmų detektorių pranešimai dėl įvykių tarnyboje nebuvo registruojami.

Parengė Ieva LAURINAVIČIENĖ