Mes turime 289 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5112
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15299
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91329
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Smagus ir mamiškas renginys!

2019 m. sausio 12 d., šeštadienis Nr.3 (1823)

Vasarą, liepos 20 d., Švenčionėliuose planuojamas tinklaraščio ir vaikiškos knygelės „Linksmorijos“ autorės Ingos Kanišauskės mamų ir vaikų susibūrimas. Jau sutarta ir bendradarbiauti su Švenčionėlių kultūros centru.

Inga puikiai pažįstama mūsų mažiesiems skaitytojams ir jų tėveliams – ji kilusi iš Švenčionėlių. Be to, praėjusią vasarą ir rudenį mūsų ir kaimyninių rajonų bibliotekose praūžė įdomūs susitikimai su jaunąja rašytoja ir tinklaraštininke, kuriuose ji papasakojo apie neseniai išleistą jos knygutę vaikams, pasidalino linksmomis istorijomis ir šauniais laisvalaikio praleidimo būdais, taip pat vyko ir kūrybinės dirbtuvėlės vaikams.

Sausio pradžioje Panevėžyje, Studijoje „Elfėja“, vyko tinklaraščio „Linksmorijos“ autorės Ingos organizuotas mamų ir vaikų susibūrimas. Pramoginio pobūdžio renginį ji darė pirmą kartą. Kaip jau buvo minėta, iki šiol buvo vykdytos tik edukacinės veiklos pagal vasarą Ingos išleistą knygelę vaikams „Linksmorijos“.

Renginys buvo visiškai nemokamas, jo pagrindinis principas buvo: MAMOS – MAMOMS, kadangi rinkosi mamos, bendravo, dalinosi patirtimi, renginiui įsteigti prizai buvo sukurti irgi mamų rankomis, taigi įvyko „mamiški“ mainai.

Į renginį kvietimus burtų keliu laimėjo 25 mamos su savo mažaisiais. Susibūrusios galėjo pabendrauti, susidraugauti, atsipūsti nuo kasdienos darbų, o vaikai – dūkti, šėlti žaidimų kambaryje.

Šventėje linksmus vaikų šaržus piešė Gabrielė Pažemeckaitė, galima buvo susipažinti su Giedre iš EGOTU – laimingai šeimai, kuri pasidalino patirtimi, kaip įdomiai, įtraukiančiai lavinti savo vaikus, buvo kvėpuota eteriniais aliejais ir susipažinta su natūralia kosmetika „Saflora“, apie kurią pasakojo Laima, fotografė Gretė iš „Gretės fotografija“ sukiojosi aplink ir fotografavo mamas su vaikais.

Renginio dalyviai vaišinosi gardžiais, gražiais keksiukais iš „Ingridos skanėstai. Studija“, vaikystę primenančiais, spalvingais Ritos kurtais morengais. Mamos galėjo sudalyvauti loterijoje, kuriai dovanėles kūrė kūrybingosios, Ingos atrastos, mamos.

Inga „Švenčionių kraštui“ pasidžiaugė, kad Panevėžyje renginys puikiai pavyko, mamos išėjo laimingos ir svajoja, kad tokių renginių būtų kuo daugiau. Už pagalbą tinklaraštininkė sakė esanti dėkinga atrastiems didžiuliam būriui rėmėjų ir kuriančioms mamoms.

Taigi paskatinta mamų, Inga jau planuoja kitus tokio pobūdžio renginius ir Panevėžyje, ir kituose miestuose. Džiugu, kad jos vasaros renginių žemėlapyje ir – Švenčionėliai.

Kad ir Švenčionėliuose smagų šeštadienio rytmetį mamos ir jų mažyliai galėtų praleisti taip pat šauniai, rašytoja ir tinklaraštininkė Inga Kanišauskė kviečia aktyviai įsijungti ir vaikučius auginančias mamytes, ir galimus rėmėjus.

Kuriantys žmonės, įstaigos ir norintys paremti renginį, kviečiami susisiekti su Inga el. p. - linksmorijos@gmail.com arba FB profilyje – Linksmorijos.

Kaip ne kartą minėjo pati Inga, ji ypač dėkinga dukrai Tėjai, kurios dėka atsirado ir knyga, ir tinklaraštis „Linksmorijos“, ir, matyt, atsiras visko dar daugiau.

Mūsų inf.

 
Reklaminis skydelis