Mes turime 162 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1764
mod_vvisit_counterŠią savaitę:5157
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:52483
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2019 m. sausio 5 d., šeštadienis Nr.1 (1821)

Susimušė giminaičiai

Gruodžio 25 d., apie 20.20 val., gautas pranešimas, jog Žemutinės g., Švenčionėlių m,. bute du vyrai sumušė trečiąjį. Visi jie artimi giminės. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje.

 

Sumušė brolį ir brolienę

Gruodžio 25 d., 22.20 val., Vilniaus g., Švenčionėlių m., bute konflikto metu vyriškis, kuriam nustatytas 1,24 prom. girtumas, sumušė savo brolį, kuriam nustatytas 1,81 prom. girtumas, ir jo žmoną, kuri buvo blaivi. Smurtautojas uždarytas į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Vairavo neblaivus

Gruodžio 25 d., 07.22 val., Adutiškio g., Švenčionių m., policijos ekipažas sustabdė automobilį „VW Passat“, kurio vairuotojui nustatytas 0,65 prom. girtumas. Jam surašytas AN protokolas, kuris užtraukia baudą nuo trijų šimtų iki keturių šimtų penkiasdešimt eurų.

 

Apspardė automobilį

Gruodžio 25 d., 03.00 val., gautas pranešimas, kad Rymo g., Švenčionių m., trys jaunuoliai spardo pranešėjo automobilio bamperį. Jaunuoliams surašyti AN protokolai, jiems gresia bauda nuo keturiolikos iki trisdešimties eurų.

 

Smurtavo sesers draugas

Gruodžio 26 d., 21.20 val., gautas pranešimas, kad Murmų k. pranešėjo sesers draugas trenkė kumščiu į skruostą, koja spyrė į nugarą ir pasišalino. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Išdaužė langą

Gruodžio 26 d., 15.04 val., pranešė Gėlių g., Pabradės m. gyventojas, kad jo pažįstamas išdaužė namo lango stiklą, žalą jis vertina 50 eurų. Pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena.

 

Nudūrė

Gruodžio 27 d., 20.39 val., Molėtų g., Pabradės m., bute buvo rastas vyro lavonas su durtine žaizda kakle. Įtariamasis sulaikytas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo.

 

Vagys nusitaikė į alkoholį

Gruodžio 27 d. gautas pareiškimas iš UAB „Norfos mažmena“, esančios Molėtų g., Pabradės mieste, kad iš parduotuvės pavogti trys buteliai alkoholio. Nuostolis 65,40 euro. Pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena.

Gruodžio 31 d., iš PC „Maxima“, esančios Pabradės mieste, gautas pareiškimas, jog peržiūrėjus vaizdo įrašus pastebėta, jog du piliečiai pavogė alkoholinius gėrimus, kurių vertė 149,29 euro. Pradėta administracinio nusižengimo bylos teisena.

 

Girtas voliojosi gatvėje

Gruodžio 27 d., 17.08 val., gautas pranešimas, kad Arnionių gatvėje, Pabradės mieste, gatvėje guli girtas vyras ir keikiasi. Pranešėja patraukė jį nuo važiuojamosios dalies. Atvykus nustatyta, kad policijai gerai žinomas pilietis visiškai girtas, jis pristatytas į komisariatą ir patalpintas į laikino sulaikymo patalpą, jam išsiblaivius, surašytas AN protokolas, kuris užtraukia baudą nuo 30 iki 90 eurų.

 

Daužė automobilius

Sausio 1 d., 00.10 val., gautas pranešimas iš Miško gatvės, Švenčionių m., gyventojo, jog sulaikė jaunuolį, kuris trankė automobilius. Policija atvyko per 3 minutes. Dėl chuliganiško elgesio jaunuoliui surašytas AN protokolas, kuris užtraukia baudą nuo 30 iki 140 eurų.

 

Užmušė kaimynas

Sausio 1 d., 02.43 val., gautas pranešimas, iš Žemutinės g., Švenčionėlių m., gyventojos, kuri pranešė, kad kaimynas sumušė jos draugą, kuris kraujuoja iš burnos. Nuvežtas į ligoninę pilietis ligoninėje mirė. Įtariamasis sulaikytas, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Pastaruoju metu, ypač prieš šventes ir švenčių dienomis, padaugėjo atvejų, kai dėl nepalankių gamtos sąlygų transporto priemonių vairuotojai nesuvaldo transporto priemonių, nuvažiuoja nuo kelio į griovį ar atsiduria kitoje sudėtingoje situacijoje. Tokiu atveju į pagalbą atskuba policijos ekipažas, esant reikalui – ir keli ekipažai. Tokių atvejų pastaruoju metu buvo trys. Pareigūnai padėjo į nelaimę patekusiems vairuotojams, buvo ir vykstančių su šeimomis, jiems suteikta visokeriopa pagalba, kad kuo mažiau patirtų streso ir saugiai tęstų kelionę.

Gerbiamieji vairuotojai, esant sudėtingoms eismo sąlygoms, būkite budrūs, neskubėkite, jūsų sveikata ir gyvybė priklauso nuo jūsų pačių, vairuokite atsakingai, būkite atidūs vieni kitiems, kad nepatektumėte į sudėtingas situacijas, o jei patekote, policijos pareigūnai visada atskubės į pagalbą.

 

Vilniaus AVPK Švenčionių r. PK inf.