Mes turime 304 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:616
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16817
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92847
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Policija primena: pirotechnika reikalauja atsargumo

2018 m. gruodžio 22 d., šeštadienis Nr.95 (1819)

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnai susitikimuose su moksleiviais, bendruomenių nariais, gyventojais teikia informaciją apie pirotechnikos priemonių netinkamo naudojimo keliamą riziką, saugaus elgesio su pirotechnikos priemonėmis reikalavimus ir administracinę atsakomybę už padarytus nusižengimus.

Visi sužalojimai, kurie padaromi dėl neatsargaus pirotechnikos priemonių naudojimo, yra labai pavojingi ir sunkiai gydomi. Tačiau skaudžiausios nelaimės įvyksta naudojant ar gaminant savadarbius pirotechninius gaminius, taip pat nesertifikuotus gaminius. Tokie gaminiai gali būti mirtinai pavojingi. Šie gaminiai nėra išbandomi, nežinoma, nei kokiu atstumu, nei kokia kryptimi įvyks šūvis, taip pat nežinoma sprogimo jėga, todėl Policija primena, kad fejerverkus reikia įsigyti tik specializuotose parduotuvėse arba laikinosiose prekybos vietose, turinčiose savivaldybės išduotus leidimus. Jokiu būdu nesusigundykite turgaus ar gatvės prekeivių siūlomais pirotechnikos gaminiais – ši produkcija Lietuvoje nesertifikuota, ją naudoti yra ne tik neteisėta, bet ir labai pavojinga.

Policija perspėja nenaudoti savadarbių pirotechnikos priemonių, taip pat fejerverkų, kurie yra akivaizdžiai mechaniškai ar kitaip pažeisti, deformuoti, ant kurių yra korozijos ar skysčių dėmių pėdsakų, nesuveikus pirotechnikos priemonei, nebandyti jos uždegti pakartotinai. Pirotechnikos priemones, skirtas naudoti lauke, griežtai draudžiama naudoti patalpose. Pirotechnikos priemonių prekybos ar laikymo (sandėliavimo) vietose draudžiama rūkyti, naudotis ugnimi, uždegti ir išbandyti pirotechnikos priemones.

Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 483 straipsnyje numatyta atsakomybė už Civilinių pirotechnikos priemonių įsigijimo, naudojimo tvarkos pažeidimus. Priklausomai nuo nusižengimo padarymo aplinkybių, gali būti paskirta bauda nuo 14 iki 60 eurų, taip pat gali būti skiriamas civilinių pirotechnikos priemonių konfiskavimas. Tais atvejais, kai minėti administraciniai nusižengimai, padarytus viešojoje vietoje vykstančiame renginyje, gali būti skiriamas draudimas lankytis viešosiose vietose vykstančiuose renginiuose nuo vienų iki dvejų metų.

Policija ragina gyventojus būti neabejingus tam, kas vyksta aplink. Kiekvieno nors ir mažas įnašas į visų saugumą yra labai svarbus. Policija ragina netoleruoti šalia jūsų daromų nusikaltimų ir nusižengimų. Apie pastebėtus įtartinus įvykius galite pranešti telefonu 112.

 
Reklaminis skydelis