Mes turime 248 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1307
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19851
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:67177
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Advento popietė Adutiškio pasienio užkardoje

2018 m. gruodžio 19 d., trečiadienis Nr.94 (1818)

Gruodžio 14 d. Adutiškio pasienio užkardoje vyko advento popietė, kurioje dalyvavo Adutiškio parapijos klebonas Deimantas Braziulis, Adutiškio pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotojas ugdymui Algirdas Uziala, fotografas bei poetas Algis Jakštas ir būrys pareigūnų bei darbuotojų. Kiekvienas pareigūnas šventei ruošėsi ypatingai – suneštinį stalą puošė jų gaminti patiekalai, į kuriuos jie įdėjo dalelę savęs.

Renginys prasidėjo nuo Adutiškio pasienio užkardos vado Leonardo Lukausko padėkos visiems susirinkusiems, jis pakvietė svečius pabūti kartu bei pasveikino su artėjančiomis šventėmis bei palinkėjo gražios vakaronės.

Advento susikaupimo nuotaiką sukūrė Algis Jakštas, kuris skaitė savo kūrybos posmus. Kadangi posmų eilės jam liejosi iš širdies, ne vienas šventės dalyvis pasijautė eilėmis nukeliavęs į vaikystę, gimtuosius laukus, tėvų namus.

Vėliau naujasis Adutiškio parapijos klebonas padėkojo už kvietimą ir palinkėjo visiems šiuo laukimo, susikaupimo, apmąstymų laikotarpiu atrasti save, pripažinti savo silpnybes, atgailauti bei pagilinti savo tikėjimą.

Adutiškio pagrindinės mokyklos direktoriaus pavaduotojas ugdymui Algirdas Uziala pasveikino visus susirinkusius su artėjančiomis šventėmis ir paragino branginti vienas kitą, tuomet ir šventės bus prasmingos.

Šventės metu užkardos vadas svečiams įteikė simbolines dovanas.

Aušra BEČELYTĖ-ZUBOVIENĖ

Adutiškio užkardos jaunesnioji specialistė