Mes turime 310 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2411
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12598
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88628
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Tragiška lapkričio statistika – 8 vaikai gimė, 37 žmonės mirė

2018 m. gruodžio 8 d., šeštadienis Nr.91 (1815)

Jau ir žiema, jau ir gruodis, baigiasi 2018-ieji ir jų jau negrąžinsi. Antikos filosofas Seneka apie laiką rašė: „Laikas yra vienintelis dalykas, kurio net ir labai dėkingas būdamas niekas negali sugrąžinti...“ Kaip ir tų 37 žmonių, Švenčionių rajone mirusių per lapkričio mėnesį.

37 mirtys lyg ir nėra daug, bet kai pamatai, kad gimusių vaikų įregistruota tik 8, t.y. 4,6 karto mažiau nei mirusių, šiurpuliukai nubėga per kūną. Beje, susimąstyti verčia ir santuokų ir ištuokų skaičius. Lapkritį susituokė 2 poros, o išsiskyrė 4 kartus daugiau – 8. Nelinksmi skaičiai. Kažkas ir vėl sakys, rašys, kad Jakštas situaciją niūriom spalvom piešia. Tegul, bet skaičiai iš tiesų yra liūdni, o gal net tragiški, nes šiais metais gimusių vaikų su visais apskaitytais gal koks pusantro šimto bus, tad realiai po 6 metų į pirmą klasę visame rajone koks šimtas ateis.

O koks buvo 2017 m. lapkritis? Buvo daug geresnis. Gimusių vaikų pernai įregistruota 15, mirė 42 žmonės – 2,8 karto daugiau, santuokų buvo 7, o ištuokų – 5.

Štai tokios tokelės. Statistika bejausmė, o skaitant, analizuojant skaičius, jausmų kreivė šokinėja... Mūsų ir toliau mažėja. Liūdna...

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis