Mes turime 295 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3987
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22531
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69857
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Tėveliai patenkinti, o pašaliniams – blogai

2012 m. kovo 17 d., šeštadienis Nr.22 (1165)

Naujasis „Liepaitės“ stogas ne tik sandarus, bet ir šiltas, taupo šilumos energiją

Antradienį Švenčionių miesto „Liepaitės“ vaikų lopšelio darželio trys mažiausiųjų grupės šventė pavasarėlio šventę – paukščių sugrįžtuves. Buvo iš tiesų linksma: visi vaikai buvo pasipuošę karūnėlėmis, klausėsi vingrių paukščių melodijų ir spėliojo, koks paukštelis čiulba, minė mįsles šventėje dalyvavusiems tėveliams. Tik vedėja Aldona Pečiulienė sunkiai slėpė nuoskaudą. „Kai neteisingai juodinama „Liepaitė“, man labai skaudu, – sako vedėja. – Atiduodame darbui visą širdį ir išmonę, kad tik vaikams būtų jauku, malonu“. Užėjus į darželį tai iš karto matyti – įvairiais rankdarbiais išpuoštos patalpos, daug gėlių. Šilta, šviesu ir j

auku.

Ponia Aldona Pečiulienė giliai į širdį priėmė kažkada į šį darželį vaikus vedžiojusios moters piktus žodžius, kuriais bandyta sumenkinti visas pastangas ir dideles investicijas, neva koks čia remontas, plytelės blogos, grindys blogos ir kt. Kiek vėliau sekė dar vienas smūgis – kad darželio stogas prateka. Čia buvo paskutinis melo lašas. „Iki renovacijos tai tikrai tekėjo – sena statyba, stogas plokščias, vanduo nenutekėdavo, jau nekalbu apie sniego sankaupas, - pasakoja vedėja. – To pėdsakai iki šiol kai kuriose patalpose ant lubų ir sienų likę, bet tos dėmės jau seniai išdžiūvusios. Dabar negalime atsidžiaugti – stogas apšiltintas, sandarus, kokybiškas. Negaliu klausyti, kai melagiai tyčia kalba, kad teka. Aš pirmiausia pagalvojau, kad tai rašoma ne apie „Liepaitę“, nesitikėjau tokio įžūlaus melo“, - piktinasi darželio vedėja.

Trečius metus darželis gyvena šiltai, šilumos energijos sunaudoja perpus mažiau. Darželyje pakeisti langai, durys, pastatas apšiltintas, stogas apšiltintas ir naujai apdengtas, pakeista šildymo sistema. Šiuo metu dar vykdomi III etapo darbai – remontuojamos prausyklos, metodiniai kabinetai, bus nupirkta baldų. Pasak vedėjos, tas lėšas mieliau skirtų grupių remontui, bet projekte griežtai nurodyta, kur galima naudoti lėšas, negali nieko daryti savo nuožiūra.

Renovacijos darbai baigsis tik gegužę, tad nėra ko stebėtis pamačius išvežant statybos atliekų ar atvežant medžiagų. „Prie vaikų niekas nedirba, jeigu dar koks rimtesnis darbas išpuola, statybininkai dirba savaitgaliais“, - sako vedėja. Vaikams esant darželyje švaru, jokio triukšmo.

Daug ką kolektyvas tvarko savo jėgomis iš 2 proc.: ištapetavo koridorius, kas pora metų pasidažo grindis. „Viskas pas mus tvarkoje“, - patikina vedėja.

Vakarop į darželį pradeda eiti tėveliai pasiimti vaikų. Kelis jų trumpai paklausėme, kaip čia jaučiasi jų vaikai, ar patys tėvai patenkinti sąlygomis, ar nešalta ir, pagaliau, ar nelyja ant vaikų. „Ką jūs,- nusistebėjo užkalbintieji. - Vaikams čia viskas gerai“.

Valdemaras Grigianecas net nustebo išgirdęs kausimą, ar čia vaikui jauku, nešalta. „Labai gerai, ir sąlygos geros, ir vaikas nori eiti į darželį. Net kai aš atostogavau, nenorėjo pasilikti namie, tai, matyt, viskas labai gerai“.

Vedėja mielai kviečia tėvelius pasižvalgyti po darželį, parodo, kur kokį kampelį atnaujino, ką visi drauge sukūrė, tad jokių slaptų blogų vietų ir būti negali. Kai senos drėgmės dėmės keliose patalpose likę nuo senų laikų, tai ir apie jas visi žino. O ką daryti, gal vėl kokie projektai padės ir jas likviduoti. Ko norėti iš 40 metų pastato.

Atėjusi pasiimti anūkės Agripina Achranovič taip pat pasidžiaugė, kad anūkėlei darželyje šilta ir gera, sveika mergaitė noriai eina į darželį. Tokios pat nuomonės ir Žana Naruc, pasak, jos viskas čia gerai, tik lovelės labai nepatogios. Taip, vedėja pripažįsta, kad lovelės senos, bet šiuo metu kaip tik dalis jų bus atnaujinta ir III renovacijos etapo.

Tai iš kur tos kalbos, kad stogas teka? Tai stebina ir savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vedėją Juozą Urbanavičių. Pasak jo, kaip įrodyti, kad stogas neteka, kai jis tikrai neteka? Atrodytų, savaime aišku. Na, nebent kažkas linkęs per akis meluoti.

Juozas Urbanavičius, Vietinio ūkio skyriaus vedėjas: „Prieš renovaciją dėl šio stogo buvo problemų, bet atlikus I renovacijos etapo darbus, kai stogas buvo apšiltintas, pakeista nauja danga, problemos baigėsi. Jeigu stogas tekėtų, manote, vedėja tylėtų? Stogas atitinka visus standartus, nėra jokio tekėjimo. Visi sako, kad „Liepaitė“ – gražiausias rajone darželis.

Darbus „Žeista“ atliko laimėjusi viešą konkursą, jokių protegavimų nebuvo. Darbai atlikti puikiai. Tą patvirtina priėmimo aktai, kontroliuojančios techninės priežiūros išvados.“

Irena PAULIUKEVIČIENĖ