Mes turime 284 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3912
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22456
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69782
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pilnametystės šventė

2018 m. gruodžio 5 d., trečiadienis Nr.90 (1814)

Praeitą savaitę gimnazijoje almėjo kūrybos, atminties, jaunystės fiesta - šventėme gimnazijos gimtadienį - pilnametystę. Pirmoje, iškilmingojoje, šventės dalyje, moderuojamoje charizmatiškųjų vedėjų Luko Charačidžio ir Eimanto Tamašausko, nusidriekė gijos į gimnazijos praeitį, netgi į pačią pradžią.

Gimnazijos direktorė Daiva-Veronika Gaidamavičienė pateikė rastą „kardiogramą“, kurioje surašyti pirmieji gimnazijos žingsniai, pirmosios patirtys. O tada jau vyko žurnalistinių tyrimų pristatymai, kuriuos nuotaikingai moderavo Karina Masoit ir gimnazijos prezidentas Mantas Lipinskas. Ia klasės mokiniai pateikė ir pakomentavo „gimnazijos gimimo liudijimą“, ženklinantį pačią pradžią - 2000-uosius metus. Nuskambėjo IIIc klasės atliekama pirmoji gimnazijos daina, IIa klasės mokiniai pristatė gimnazijos vėliavos istoriją – apie pirmąją vėliavą sužinojo garso interviu su jos kūrėja tuometinės Švenčionėlių gimnazijos dailės mokytoja Ramune Čebručenko. Gimnazijai suteikus Mindaugo vardą, antrąją vėliavą kūręs gimnazijos informacinių technologijų mokytojas Gintaras Nalivaika papasakojo dabartinės gimnazijos vėliavos atsiradimo istoriją. IIc klasės mokiniai tyrė klasių emblemų istoriją – kiekviena gimnazijos klasė turėjo ir turi savo atpažinimo ženklą – emblemą. Jos įvairios tematika ir spalvomis. O kaipgi kitaip? Juk kiekviena klasė - tai savitas nepakartojamas pasaulis. Abiturientai pateikė vadovavimo gimnazijai istoriją – pristatė gimnazijos vadovus nuo pat įkūrimo iki šiandienos. O IIIa klasės mokiniai įspūdingai papasakojo karaliaus Mindaugo vardo suteikimo istoriją. Savo ruožtu IIb klasės žurnalistai priminė tradicinius gimnazijos renginius ir šventes, o IIIb klasės jaunųjų tyrėjų parengtame nuotaikingame vaizdo klipe puikavosi visų abiturientų laidų dovanos, puošiančios gimnazijos erdves ir aplinką. Tarsi savitą mažytę enciklopediją – trijų I-osios  gimnazistų laidos abiturientų sėkmės istorijas -  pristatė Ib klasės mokiniai ir pažadėjo tęsti šį žurnalistinį tyrimą. Apibendrinus žurnalistines įžvalgas įteiktos padėkos gimnazijos bendruomenės nariams bei rėmėjams. Paskutinis oficialiosios dalies akordas – visų susirinkusiųjų drauge dainuota gimnazijos daina.

Po oficialiosios dalies vyko linksmosios sporto varžybos – tikras emocijų šėlsmas. Jose dalyvavo ir ankstesniųjų laidų abiturientai, viena iš jų buvusi gimnazijos prezidentė Vytautė Rukšėnaitė. Šventės tęsinys – tradicinė pirmokų imatrikuliacija, kurią organizavo gimnazijos II-ųjų klasių mokiniai. Vyko šmaikščios, entuziastingos pirmokų krikštynos, kur nestokota naujokams ir guvaus dėmesio, ir šmaikštaus žodžio, ir sutelkties reikalaujančių užduočių, mat rūpestingasis karalius Mindaugas buvo kreipęsis į laidą „Nacionalinė paieškų tarnyba“ prašydamas surasti dingusius pirmokus. O apsukrieji pirmokai sėkmingai įveikė visus išbandymus ir gavę gimnazijos direktorės leidimą tapti tikrais gimnazistais prisiekė savo gimnazijai. Užduotį sėkmingai atliko ir pirmųjų klasių vadovės Jurgita Politienė bei Zita Karneckienė. Pirmokai pristatė savo klasių emblemas - atpažinimo ženklus - ir tapo tikrais gimnazistais, lygiateisiais gimnazijos bendruomenės nariais. O kai jau buvo suvalgytas didžiulis gimtadienio tortas, gimnazistai dar šėlo diskotekoje iki vėlyvo vakaro. Džiugi gimnazijos 18-ojo gimtadienio šventė padovanojo įsimintinų akimirkų. Gyvuok, miela gimnazija.

Alė KRINICKIENĖ

mokytoja ekspertė