Mes turime 400 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5183
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21384
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97414
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rajono valdžia Pabradės miesto gyventojus apleido fekalijomis

2018 m. lapkričio 24 d., šeštadienis Nr.87 (1811)

Redakciją pasiekė pagalbos šauksmas. Tikrąja to žodžio prasme. Spręskite patys. Grupė gyventojų rašo:

 

„Sveiki, tikiuosi pagalbos, nes Švenčionių r. esančios institucijos yra neveiklios.

Pabradės mieste vykdomas projektas Žeimenos pakrantėje iš Kranto g. Visa valdžia ten dažnai lankosi, tačiau į signalą, kad nuo Kranto g. 1/Vilniaus 48 dirvožemis „tręšiamas“ žmonių fekalijomis, nekreipia dėmesio. Lietingu oru nuotekos, nutekančios iš Vilniaus gatvės, nuplaudamos išmatas, teka per visą Kranto g., patenka į 1-9 gyvenamųjų namų kiemus, užteršia dirvožemį, taip pat patenka į Žeimenos upę, kurioje neršia lašišos. Pila Kranto g. 1/Vilniaus g. 48 butą nuomojantys gyventojai. Kaimynai pasakoja, kad jų lauko tualetas perpildytas.

Daug raštų prirašyta ir prašyta, kad būtų išasfaltuota Kranto g., tačiau atsakymas vienas - nėra pinigų. Iškyla grėsmė susirgti infekcinėmis ligomis ir askaridoze.

Prašau Pabradės m. Kranto g. 1-9 namų gyventojų vardu padėti išspręsti šią problemą. Nuotraukas pridedu.“

 

Redakcijai asmuo žinomas, bet dėl suprantamų priežasčių neskelbiamas – žmogui taip bus saugiau. Juolab, kad jis rašo gyventojų vardu.

Stengsimės pasinaudoti visais galimais kanalais, kad padėtume žmonėms, o pradžiai – viešumo kirtis jaunajam merui Rimantui Klipčiui, kuris per keletą metų turbūt jau „priaugo“ prie mero kėdės ir nemato žmonių bėdų. Žinoma, gyvendamas Vilniuje gal ir netiki, kad į žmonių kiemus gali atplaukti kažkieno kakučiai. Tai va, ponaiti mere, pažiūrėkite, kas darosi jūsų valdose ir prasmingai panaudokite perteklinį rajono biudžetą.

Pasirodo, fekalijų problema plinta po rajoną! Analogiška situacija yra ir Švenčionėliuose Bažnyčios skersgatvyje. Kaip teigė gyventojai, padėtis dar labiau pablogėjo šią vasarą, kai, vykdant Ryto gatvės rekonstrukciją, dar didesnis lietaus nuotekų srautas su fekalijomis, kaip spėjama, iš Mokyklos gatvės, plūstelėjo į tą siaurutį nelaimingą skersgatvį. Kadangi savivaldybė dabar įrengiamų nuotekų tinklų „Vilniaus vandenims“ neperduoda (tam yra priežasčių), šie niekuo negali padėti.

Tikimės, kad padės aukštesnės institucijos.

 
Reklaminis skydelis