Mes turime 362 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2509
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18710
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94740
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Didžiausia jubiliejaus dovana – pats gyvenimas

2018 m. lapkričio 10 d., šeštadienis Nr.83 (1807)

Verslininkas, UAB „Alviva“ direktorius, vienas iš stambesnių rajono darbdavių (sukūręs apie 200 darbo vietų), prieš metus Švenčionėlių prieigas papuošęs nauja modernia siuvykla Vaclavas Aleksandrovičius ketvirtadienį, lapkričio 8 d., šventė gražų 60 metų jubiliejų. Tą dieną jis sulaukė įvairių sveikinimų, palinkėjimų ir staigmenų.

Ypatingą sveikinimą, manau, tikrai nudžiuginusį p. Vaclavą, parengė jo įmonės kolektyvas – sukūrė filmą. Dirbo nuoširdžiai, išradingai, pasitelkdami naujausias technologijas, filmavo, fotografavo, įrašinėjo, montavo – paslapčia nuo direktoriaus, kad būtų staigmena... Prieš kurį laiką UAB „Alviva“ administracijos darbuotojai man šiek tiek praskleidė tą paslapties šydą, prisaikdinę, kad iki šventės niekam nė mur mur... Juk visas įmonės kolektyvas jaučia pagarbų direktoriaus požiūrį į savo darbuotojus, jo pastangas užtikrinti kuo geriausias darbo ir poilsio sąlygas, darbo rezultatus atitinkančius atlyginimus, tad norisi atsidėkoti tuo pačiu.

Kai 2017 m. dalyvavau naujo „Alviva“ siuvyklos pastato Švenčionėliuose atidaryme, p. Vaclavas žurnalistams pabrėžė, kad didžiausias jo įmonės turtas ir variklis – žmonės. „Jie labai sąžiningi, darbštūs, tvarkingi ir supratingi, - sakė verslininkas. – Jie tikrai verti dirbti moderniame ir šiuolaikiškame pastate, kur puikios sąlygos darbui ir poilsiui. O turėdamas tokią puikią komandą, neturiu dėl ko baimintis. Be to, esu didelis optimistas – su tokiu kolektyvu galima dar ne vieną fabriką pastatyti“. Ir jo požiūris nesikeičia. Juolab, kad su įmonės branduoliu daugiau nei prieš dešimtmetį nuo nedidelio siuvimo cecho pradėtą verslą išugdė iki stambaus ir sėkmingo.

Tačiau žmogaus gyvenime labai svarbu ir šeima. Jubiliatas itin brangina dukras Inesą ir Laurą, anūkus bei mamą p. Mariją, o iš jų visada sulaukia palaikymo. Verslininkas labai džiaugiasi, kad dukros sėkmingai dalyvauja ir bendrame versle, o jų žinios, jaunatviška energija ir užsienio kalbų mokėjimas atveria dar daugiau galimybių susirasti geriausius užsakovus ir plėtoti pačių kuriamų gaminių sritį. Pasak Vaclavą Aleksandrovičių gerai pažįstančių pačių artimiausių žmonių, tokio rūpestingo, mylinčio ir dėmesingo sūnaus, tėvo bei senelio tikrai norėtų kiekvienas.

Šiuolaikiniame kupiname skubėjimo, blaškymosi, konkurencijos ir streso pasaulyje dėmesys kitam žmogui labai svarbus... Kur bevažiuotų, kaip beskubėtų p. Vaclavas, nepralėks pro kaimyną ar šiaip iš matymo pažįstamą, sustos, paklaus kaip sekasi, pavėžės. Dėmesio bei materialinės paramos sulaukia ir Pašaminės kaimo bendruomenės bei Švenčionėlių šventės ir renginiai.

Kadangi su p. Vaclavu tenka neretai bendrauti, atkreipiau dėmesį į jo ypatingą estetikos pajautimą. Ir įmonėje, ir sodyboje, kur galima švęsti šventes, leisti laisvalaikį gamtos apsuptyje, ypatinga švara bei tvarka, gausu skoningai sukomponuotų gėlių, teminių kompozicijų, originalių eksterjero dekoracijų. Beje, visada pastebimi ir UAB „Alviva“ darbuotojų kūrybiniai ieškojimai – direktorius žino, kas piešia, kas mezga, kuria kompozicijas, lipdo vazonus ar kepa kalėdinius meduolinius namelius... Ir niekada nepamiršta pasidžiaugti, pagirti ir svečiams parodyti.

Nuoširdžiai prisidedu prie visų sveikinimų ir linkėjimų jubiliatui. Tikiuosi, kad ir pats p. Vaclovas sau palinkėtų ir toliau džiaugtis gyvenimu: savo šeima, sėkmingu verslu, darniu ir darbščiu kolektyvu, visa tai puoselėti ir auginti. Šįkart interviu nebuvo, nes publikaciją inspiravo malonias staigmenas mokantis kurti „Alvivos“ kolektyvas...

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis