Mes turime 197 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1969
mod_vvisit_counterŠią savaitę:5362
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:52688
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Graplingo varžybose Švenčionyse – 172 sportininkai

2018 m. spalio 27 d., šeštadienis Nr.80 (1804)

Spalio viduryje, o tiksliau spalio 14 d., Švenčionyse, progimnazijos sporto salėje, vyko Lietuvos atviros mokinių grappling imtynių pirmenybės, kurias drąsiai galime vadinti tarptautinėmis, nes be jaunųjų sportininkų iš Lietuvos dalyvavo sportininkai iš Baltarusijos ir Latvijos, o dalyvių skaičius iš tiesų įspūdingas – 172 sportininkai.

Šį savo pasakojimą ir pradėsiu nuo varžybų rezultatų. Šį kartą varžybose dalyvavo nemažas būrys merginų – 27. Gaila, kol kas Švenčionyse dar neatsiranda kovotojų merginų, kurios galėtų varžytis tokio lygio varžybose, o štai berniukai ir vaikinai kovojo pagirtinai. U-10 grupėje svorio kategorijoje iki 42 kg „Liūto narvo“ sporto klubo sportininkas Adrijus Kirilovas iškovojo čempiono vardą. Čempionu U-12 grupėje, svorio kategorijoje virš 60 kg tapo Edgaras Janovičius. U-14 grupėje, svorio kat. iki 56 kg Dominykas Sakovič užėmė III vietą, o toje pačioje grupėje, svorio kat. iki 60 kg Kasparas Masevičius buvo antras. U-16 grupėje, svorio kat iki 64 kg Aurimas Dalgeda užėmė ketvirtą vietą, o svorio kat. iki 68 kg Lukas Kirka tapo čempionu. Čempionu tapo ir svorio kat. iki 72 kg startavęs Natas Burokas. U-18 grupėje, svorio kat. iki 64 kg Augustinas Petrovskis užėmė trečią vietą. Visi mano išvardinti sportininkai atstovauja Švenčionių sporto klubui „Liūto narvas“, o juos treniruoja treneris Dainius Burokas.

Kovoje dėl absoliutaus nugalėtojo vardo ir mero taurės vaikinų grupėje laimėjo Deivid Matusevič (Vilnius. Treneris Sergei Grecicho), merginų grupėje nugalėtoja tapo Ieva Smirnovaitė (Šakiai. Treneris Vytautas Smirnovas). Tokie sausi išrašai iš varžybų protokolo, o štai ką apie varžybas ir ne tik apie jas papasakojo Graplingo teisėjų kolegijos pirmininkas, sporto klubo „Liūto narvas“ įkūrėjas, vadovas ir treneris Dainius Burokas.

- Tai, kad tiek sportininkų suvažiuos, tikrai nesitikėjome. 172 sportininkai – tai labai daug. Mūsų sporto salė darosi jau per maža. Juk atvažiuoja ne tik sportininkai, bet ir treneriai, o ir pasižiūrėti kovas norinčių nemažai. Bet nieko, susitvarkėme. Viskas praėjo sklandžiai. Su Graplingo federacija tokias varžybas mes organizavome jau penktą kartą ir šios dalyvių skaičiumi pranoko visas ankstesnes. Toks gausus dalyvių skaičius moksleivių čempionate akivaizdžiai rodo, kad graplingas tampa vis populiaresnis ir ne tik Lietuvoje. Juk pirmose varžybose prieš 5 metus dalyvavo 45, o šiemet 172. Skirtumas akivaizdus. Pernai buvo 126. Augimas akivaizdus. Vien iš Baltarusijos atvažiavo 20. Savo sportininkų pasirodymą vertinu gerai. Iškovoti 4 čempionų vardai, manau, yra nemažai. Beje, Lietuvos graplingo federacijos reitinguose turime savo sportininkų. U-17 grupėje pirmauja Natas Burokas su 144 taškais, U-11 grupėje pirmas taip pat mūsų sportininkas Adrijus Kirilovas, į geriausių 20-uką patenka Mantas Nalivaika, užimantis 170-tą vietą. U-15 grupėje geriausių 200-uke yra trys sportininkus: Lukas Kirka – antras, Dominykas Sakovičius – trečias, o Kasparas Masevičius – penktas, - apie pasibaigusias varžybas ir sportininkų reitingus pasakoja Dainius Burokas, kuriam ir teko daugiausia rūpesčių organizuojant Lietuvos mokinių atviras graplingo pirmenybes.

- Dainiau, o kaip sekasi Natui?

- Šios pirmenybės jam buvo savęs pasitikrinimas prieš šį savaitgalį Vilniuje vykstančias graplingo pasaulio čempionato kovas. Natas dirba rimtai ir jam sekasi normaliai. Svarbiausia, jis pats turi daug noro, o kai yra noro, tai atsiranda laiko ir treniruotėms, ir mokslui. Natas ir mokosi gerai. Skatinti jo jau nereikia, tik patart ir padėt bei pasitreniruot kartu. Kadangi čia, klube, jam jau nėra rimtai su kuo ruoštis, tai man tenka. Ir jau prisipažinsiu, šiemet nėra lengva. Anksčiau buvo paprasčiau, o dabar jau sunku. Natas vasarą dalyvavo dviejose sporto stovyklose, važinėja į treniruotes Vilniuje. Išnaudojam visas galimybes, kad būtų tobulėjama, - atsakydamas į mano klausimą sako Dainius Burokas, kurio prieš 21 metus įkurtas sporto klubas „Liūto narvas“ ir toliau sėkmingai gyvuoja, o kiek per tą laiką klubo sportininkai iškovojo įvairiausių apdovanojimų ir suskaičiuoti būtų sunku... Ir dar svarbiausia, matyt, net ne medaliai, diplomas, o tai, kad vaikai, paaugliai turi galimybę sportuoti, o tie įgūdžiai ne vienam pravers ir suaugus.

Algis JAKŠTAS