Mes turime 162 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2134
mod_vvisit_counterŠią savaitę:5527
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:52853
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Vidutinės kaime įrengta laisvalaikio ir poilsio aikštelė

2018 m. spalio 20 d., šeštadienis Nr.78 (1802)

Kitais metais dešimties metų jubiliejų švęsianti Vidutinės kaimo bendruomenė VIKA, kuriai jau kelinti metai vadovauja Vaclavas Gabrinovičius, šį rudenį užbaigė įrengti laisvalaikio ir poilsio aikštelę, kuri prieš kurį laiką buvo iškilmingai atidaryta. Štai ką apie projekto įgyvendinimą pasakoja VIKA bendruomenės pirmininkas Vaclavas Gabrinovičius.

- Esame išsinuomoję 10 metų patikėjimo teise buvusio Vidutinės vaikų lopšelio-darželio patalpas, kuriose svarstome įrengti būtiniausias paslaugas kaimo gyventojams, kurių didžioji dalis jau vyresnio amžiaus. Kaip bebūtų gaila, bet tai kol kas tik ateities planai, kuriems įgyvendinti reikia nemažai lėšų. Šalia pastato yra nemaža teritorija, kurią taip pat reikia išnaudoti. Čia ir numatėme įrengti laisvalaikio ir poilsio aikštelę, kuriai, nors ir iš trečio karto, gavome paramą iš VVG „Švenčionių partnerystė“. Įrengdami šią aikštelę orientavomės į skirtingo amžiaus gyventojus. Buvo įrengta vaikų žaidimų aikštelė, treniruokliai suaugusiems, įrengti takeliai ir pastatyti suoleliai pailsėti. Spalio pradžioje oficialiai atidarėme šią laisvalaikio ir poilsio aikštelę. Žinote, nustebau pamatęs tiek žmonių, atėjusių į šios aikštelės atidarymą. Bendruomenės vardu norėčiau padėkoti visiems, kurie vienaip ar kitaip prisidėjo prie šios aikštelės įrengimo. Ypač didelis „ačiū“ VVG „Švenčionių partnerystė“ vadovei Birutei Borovikienei, kuri visada padėdavo, patardavo, - apie projektą, kurio tikslas buvo įrengti laisvalaikio ir poilsio aikštelę Vidutinės kaime šalia buvusio vaikų lopšelio-darželio, pasakoja VIKA bendruomenės pirmininkas Vaclavas Gabrinovičius.

Sėkmingai žengus pirmą žingsnį, gal sėkmė Vidutinės kaimo bendruomenę VIKA lydės ir toliau, ir bus renovuotos ir pritaikytos socialinėms reikmėms ir buvusio lopšelio-darželio patalpos.

Algis JAKŠTAS