Mes turime 539 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3343
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28473
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75799
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. spalio 20 d., šeštadienis Nr.78 (1802)

Žalą teks atlyginti

Spalio 3 d. pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl turto sugadinimo. 2018-09-30 apie 04.38 val. Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnams, pristatant iš Pavoverės kaimo neblaivų vairuotoją į Švenčionių ligoninę kraujo tyrimams, pastarasis, sėdėdamas tarnybinio automobilio galinėje sėdynėje, spardė kojomis galines automobilio dureles ir vaizdo stebėjimo kamerą bei juos apgadino: apgadintas durų stiklo pakėliklis, kurio vertė 104,96 euro, stiklo sandarinimo guma, kurios vertė 100 eurų, ir durų apdaila, kurios vertė 33,06 euro. Bendra žala sudaro 238,02 euro. Taigi piliečiui teks patuštinti piniginę ir atlyginti padarytą žalą.

 

Vairavo neblaivūs

Spalio 6 d. Vilniaus g., Švenčionėlių mieste, sustabdytas automobilis „VW Passat“, kurio vairuotojui nustatytas 1,64 prom. girtumas. Vairuotojas uždarytas į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tą pačią dieną Žemutinės gatvėje, Švenčionėlių m., patikrinti sustabdytas automobilis „Opel“, kurio vairuotojui nustatytas 1,21 prom. girtumas. Vairuotojui surašytas AN protokolas.

Spalio 7 d. Bajoriškės vs. BMW automobilį vairavo girtas vyras, kuriam nustatytas 2,97 prom. girtumas. Vairuotojas uždarytas į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Spalio 10 d. Mylių kaime sustabdytas automobilis „Mazda“, kurio vairuotojui nustatytas 0,90 prom. girtumas. Automobilis nugabentas į saugojimo aikštelę, vairuotojui surašytas AN protokolas.

Spalio 14 d. Švenčionių m., Lentupio g. gale ties Trakų vs., VSAT pareigūnai sustabdė patikrinti automobilį „Volvo“, kurio vairuotojui nustatytas 2,03 prom. girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Nedavė raktų

Spalio 7 d. jaunuolis pranešė, jog Vilniaus g., Švenčionėlių m., vyksta konfliktas tarp jo ir pažįstamo, kuris neatiduoda pranešėjui automobilio raktų. Konfliktas išspręstas, raktai grąžinti savininkui, o savavaliautojui surašytas AN protokolas dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo.

 

Sukūrė istoriją, kad parvežtų namo

Spalio 7 d. pranešė moteris, kad ją du nepažįstami asmenys surišo, išvežė iš namų, nugirdė, uždėjo maišą ant galvos ir išprievartavę išvežė į mišką. Laukia ties ženklu „Laužėnai“ (Sarių sen.). Minėtoje vietoje aptikta policijai gerai žinoma moteris, kuriai nustatytas 2,43 prom. girtumas. Sukūrusi istoriją, ji iškvietė policiją, kad galėtų grįžti į miestą. Tai jau ne pirmas kartas kai ši moteris melagingai kviečia policiją. Jai surašytas AN protokolas už melagingą iškvietimą ir gresia bauda nuo 200 iki 2000 eurų.

 

Skundė viena kitą

Spalio 9 d. gauti pranešimai iš Bajorėlių g., Pabradės m., kad konfliktuoja motina su dukra. Kiekviena skambina į policiją ir skundžiasi viena kitos veiksmais, motina, kad dukra neleidžia jai tvarkytis savo asmeninių daiktų, stumdosi, o dukra, kad motina ją stumdo ir tampo už plaukų, tuo sukeldama jai fizinį skausmą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Kabinėjosi prie praeivių

Spalio 9 d. gautas pranešimas, jog Švenčionių miesto parke 3 vaikinai ir 3 merginos kimba prie praeivių, konfliktuoja, yra neblaivūs. Įvykio vietoje vienam iš vaikinų surašytas AN protokolas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

 

Rado nelegalių cigarečių

Spalio 10 d. Bažnyčios g., Pabradės mieste, patikrinimo metu pas pilietę surastas pakelis cigarečių su Baltarusijos Respublikos skiriamaisiais ženklais. Cigaretės išimtos, pradėta AN bylos teisena.

Spalio 11 d. Bažnyčios g., Pabradės m., patikrinimo metu pilietis turėjo 1 pakelį cigarečių, paženklintų Baltarusijos Respublikos specialiaisiais ženklais (banderolėmis), cigaretės konfiskuotos, piliečiui surašytas AN protokolas.

 

Pavogė cirkuliacinį siurblį

Spalio 12 d. pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Jakelių kaime įvykdytos vagystės, kur iš statomo katilinės objekto pavogtas cirkuliacinis siurblys, kurio vertė 750 eurų, priklausantis UAB „Sėkmės aura“.

 

Paliko Adutiškyje

Spalio 12 d. gautas pranešimas, kad pasienio pareigūnai kelyje Švenčionys-Adutiškis sutiko merginas, kurias, kaip jos paaiškino, į Adutiškio miestelį atvežė vaikinas. Tarp minėto vaikino ir merginų įvyko konfliktas ir vaikinas išvažiavo palikęs jas. Viena iš merginų buvo nepilnametė, ji perduota motinai, gyvenančiai Ignalinos rajone, Didžiasalio kaime.

 

Smurtavo artimieji

Spalio 4 d. pranešė Trebučių k. gyventoja, kad vyksta konfliktas tarp jos ir brolio sugyventinės, kuri ją išvadino įvairiais necenzūriniais žodžiais. Moteriai surašytas AN protokolas už viešosios tvarkos pažeidimą.

Spalio 7 d. pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje. Bažnyčios g., Švenčionių mieste, girtas vyras trenkė kumščiu į veidą savo sugyventinei, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą.

Spalio 12 d. pranešė Bažnyčios g., Švenčionėlių miesto, gyventoja. Skambinanti moteris skundėsi, kad sūnus prieš ją naudoja psichologinį smurtą, pokalbio metu buvo girdėti grumtynių garsai. Policija į įvykio vietą atvyko per 6 minutes. Skambinusi moteris paaiškino, jog įvyko žodinis konfliktas su sūnumi dėl to, jog šis vartoja alkoholį. Sūnus, išgirdęs, kad moteris kviečia policiją, pasišalino, bet buvo surastas, jam nustatytas 2,51 prom. girtumas, taip pat surašytas AN protokolas dėl neblaivaus pasirodymo viešoje vietoje.

Spalio 12 d. gautas pranešimas iš Architektų g., Pabradės m. Moteris pranešė, jog buvęs vyras daužo namuose daiktus. Policija atvyko per 4 minutes. Policiją kvietusi moteris paaiškino, jog buvęs sugyventinis atvyko pasiimti jų bendro vaiko, tuomet tarp jų įvyko konfliktas, kurį girdėjo vaikas. Konfliktuojančiam tėvui surašytas AN protokolas.

Spalio 15 d. Taikos g., Švenčionių m., bute, sūnus sumušė motiną. Sūnui nustatytas 2,96 prom. girtumas. Moteris paguldyta į ligoninę. Smurtautojas uždarytas į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Statistika

Nuo 2018-10-01 iki 2018-10-16 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 172 informaciniai pranešimai, pradėta 10 ikiteisminių tyrimų.

Per dvi savaites į policijos komisariatą buvo pristatyti 5 asmenys. Areštinėje per dvi savaites pabuvojo 10 asmenų, laikino sulaikymo patalpoje – 1.

Per dvi savaites iš viso surašyti 104 ANK protokolai, iš jų 89 KET pažeidimų: neblaivių vairuotojų – 3, neblaivių dviratininkų – 12, be vairuotojo pažymėjimo – 4, be saugos diržų – 2, pėsčiųjų pažeidimai - 1, kiti KET pažeidimai- 15.

Kitų pažeidimų fiksuota 10: 2 girti viešoje vietoje, chuliganizmo atvejai – 3, melagingi pranešimai – 2, vagystė, turto sugadinimas - 1.

Vilniaus AVPK Švenčionių r. PK inf.