Mes turime 586 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:12959
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34008
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:113129
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Mokiniai lankėsi žvėrių ūkyje

2018 m. spalio 17 d., trečiadienis Nr.77 (1801)

Spalio 4 d. švenčiamos Šv. Pranciškaus varduvės. Katalikų pasaulyje Šv. Pranciškus laikomas gyvūnų globėju, todėl ši diena paskelbta ir Pasauline gyvūnijos diena. Švenčionių VMVT, siekdama supažindinti jaunąją kartą su gyvūnų globa, organizavo piešinių konkursą 3-8 klasių mokiniams „Mano svajonių augintinis“. Pasižiūrėjus mokinių pateiktus konkursui piešinius matyti, kad jie ne tik svajoja apie augintinius, bet ir myli juos. Pirmą vietą piešinių konkurse laimėjo Eglės Tverijonaitės iš Švenčionių pradinės mokyklos piešinys.

Būreliui mokinių buvo organizuota išvyka į Girdėnų kaime esantį laukinių gyvūnų žvėrinčių, priklausantį Gediminui Vaitiekūnui. Ūkio savininkas vaikams papasakojo apie elgesį su laukiniais gyvūnais, jų laikymo ypatumus. Švenčionių VMVT vyriausiasis veterinarijos gydytojas-inspektorius Gintaras Markevičius įteikė gerb. Gediminui Vaitiekūnui padėką už bendradarbiavimą. Labiausiai išvyka džiaugėsi mokiniai, kurie turėjo puikią progą iš arti pamatyti ne tik elnią, bet ir stumbrą bei kitus čia gyvenančius žvėris.

Mūsų inf.