Mes turime 300 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5437
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23981
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:71307
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Susitikimas su Arvydu Juozaičiu Švenčionyse

2018 m. spalio 13 d., šeštadienis Nr.76 (1800)

Spalio 5 d. Švenčionių bibliotekos skaitykloje vyko susitikimas su Atgimimo Sąjūdžio dalyviu, publicistu, filosofu, Klaipėdos universiteto lektoriumi Arvydu Juozaičiu. Jis susitikime pristatė savo knygą „Lietuvos tuštėjimo metas“. A.Juozaitis iš viso parašęs apie trisdešimt knygų.

Susitikimo metu svečias pasisakė ir dėl nemažėjančios emigracijos, ir dėl žmonių skurdimo, pasidžiaugė, kad kai kurie rajonai, pavyzdžiui – Vilniaus ir Kauno – atgimsta, kad yra firmų, kurios investuoja į pramonę ir infrastruktūrą.

A.Juozaitis sutiko su keliančiais klausimą dėl bendradarbiavimo su kaimynais. Pateikė ir sektiną pavyzdį – Suomiją, kuris yra NATO narė ir sėkmingai prekiauja su visais kaimynais. Dėl emigracijos svečias taip pat turi savo nuomonę. Jo siūlymas – suteikti „Lietuvos pasą“, kad žmogus galėtų tapti piliečiu tik apsigyvenęs Lietuvoje, tokiu būdu jis neprarastų sąsajų su tėviškė. Jis ypač apgailestavo, kad emigrantų vaikai nebemoka lietuvių kalbos. Rekomendavo, kad LR Seimas priimtų tokius įstatymus, jog būtų sąlygos stiprinti etnokultūros ir lietuvių kalbos mokymą.

Atsisveikindamas A.Juozaitis padovanojo bibliotekai savo naują knygą.

Valerij JEMELJANOV