Mes turime 423 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4158
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29288
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76614
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Mindaugo gimnazijos gimnazistai pabuvojo BAIMĖS laboratorijoje

2018 m. spalio 6 d., šeštadienis Nr.74 (1798)

Rugsėjo 21 d. Švenčionėlių Mindaugo gimnazijoje vyko projektas „Baimės laboratorija - jaunimas kalba“. Renginio tikslas - skatinti vaikų saviraišką, pozityvią socializaciją, nevyriausybinių organizacijų ir švietimo įstaigų bendradarbiavimą.

Grupės užsiėmimus Ib klasės mokiniams vedė Vilniaus atviro jaunimo centro „Mes“ komanda - trys kvalifikuotos specialistės: psichologė psichoterapeutė Virginija Mikėnienė, emocinio intelekto Lietuvoje lektorė ir teatro pedagogė Audronė Masiukienė bei dailės pedagogė Skaidrė Butnoriutė. Jos padėjo mokiniams atpažinti ir išreikšti jausmus, mokė pagarbos sau ir kitiems grupės dalyviams, aptarė su mokiniais įvairias problemines (socialines) situacijas, padėjo formuluoti tų problemų sprendimo būdus, skatino diskusijas ir mokė klausyti kitų. Profesionaliai dailininkei padedant dalyviai vizualizavo savo emocijas, išgyvenimus, sukauptą patirtį ir mokėsi visa tai išreikšti per dailę ir meną. Taikant teatro metodus buvo vaidinamos aktualios socialinės situacijos, jos aptariamos ir nagrinėjamos. Užsiėmimų pabaigoje aptarėme, ką išgyvenome „Baimės laboratorijoje“.

„Puikus projektas! Labiausiai nustebino, kai pagal piešinius mums papasakojo, kokie žmonės esame, ko siekiame ir ko tikimės. Ir kas geriausia - visiška tiesa! Taip pat labai patiko mintys apie komandinį darbą, pajaučiau, kaip su klasiokais susivienijame dar labiau!“ - dalijosi savo mintimis Ingrida.

AČIŪ Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centrui, kurio dėka šis projektas įvyko mūsų gimnazijoje!

Zita KARNECKIENĖ

Gimnazijos mokytoja metodininkė