Mes turime 138 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:838
mod_vvisit_counterŠią savaitę:3561
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:55849
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Edukacinė popietė „Žaislų gamyba iš sausos žolės ir samanų“ Pabradės miesto bibliotekoje

2018 m. rugsėjo 29 d., šeštadienis Nr.72 (1796)

Sparčiai tobulėjančios informacinių technologijų naujovės daugelio žmonių gyvenimui daro didžiulį poveikį, į antrą planą stumdami mūsų tėvų ir senelių tradicijas ir papročius. Daugeliui šiuolaikinių žmonių sudžiovintas šienas, vasara kvepiantys žolynai – tik nupjauta ir sudžiovinta žolė.

Saulėtą rugsėjo 18 d. į Pabradės miesto bibliotekoje vykusią edukacinę popietę „Žaislų gamyba iš sausos žolės ir samanų". susirinko ir maži, ir dideli. Pabradės Auksarankių klubo mokytojos Elvyra Ceiko ir Marija Andrejeva susirinkusius supažindino su tradicine lietuvių liaudies žaislų ir vainikų iš šieno rišimo, pynimo technika, papasakojo ką lietuvių etninėje kultūroje reiškė šienas ir šiaudai. Išklausę trumpą, bet įdomų pasakojimą renginio dalyviai puolė gaminti šiaudinukus, bet paaiškėjo, kad ne taip paprastai pasiduoda šiaudas neįgudusioms rankoms. Kiekvienas labai atidžiai rinkosi išdžiuvusius žolynus, derino, stengėsi kuo kruopščiau atlikti darbą. Mokytojoms patariant ir rodant, kaip sutvirtinti šiaudus bei samanas, visų dalyvių sugalvotos idėjos išsipildė. Kiekvienam savas pagamintas žaisliukas buvo pats mieliausias, gražiausias ir juokingiausias. Popietės pagamintų darbelių paroda bibliotekoje veiks iki spalio 15 d.

Pabradės Auksarankės rugsėjo 15 d. vykusiame XX lenkų kultūros festivalyje gavo dovanų šakotį ir gražią rengėjų padėką, todėl edukacinės popietės bibliotekoje metu visus dalyvius pakvietė pabendravimui prie puodelio arbatos.

Dėkojame mokytojoms už paprastą, bet kartu jaukią, įspūdingą ir vasaros žolynais kvepiančią pamokėlę.

Gražina DARGYTĖ

Pabradės miesto bibliotekos vedėja

2018-09-29

 
Reklaminis skydelis