Mes turime 159 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1207
mod_vvisit_counterŠią savaitę:3930
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:56218
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Dėl rajono valdžios požiūrio į ligoninę dar vienas direktorius atsisakė pareigų

2018 m. rugsėjo 29 d., šeštadienis Nr.72 (1796)

Sunkiausiu metu, kai virš ligoninės pakibo uždarymo pavojus, gydymo įstaiga vėl liko be vadovo. Vos pusę metų išdirbęs, direktoriaus pareigų atsisakė vilnietis Gintaras Žandaravičius.

Per pastaruosius trejus su puse metų Švenčionių rajono ligoninėje vyksta kažkas negero. Ligoninė jau pateko į juoduosius sąrašus, prilipo etiketė, kad čia važiuojama mirti, pacientai pasuko į Ignaliną, ligoninei iškilo uždarymo grėsmė, sklinda kalbos apie kažkokius neskaidrius laboratorijos nuomos konkursus, privedusius iki teismų, nevykusį rentgeno įrangos pirkimą, kurį savivaldybė laiko konfidencialia informacija, ir kt. Po to, kai meras atleido buvusią ilgametę ligoninės vadovę Ireną Politienę, galima sakyti, ligoninė buvo be vadovo. Laikinai pareigas ėjo PSPC direktorius Vytautas Vaitkevičius, bet toks tas ir darbas vakarais po darbo pagrindinėje darbovietėje. Po ilgų paieškų, 2015 m. spalio mėn. rajono valdžia surado naują vadovą – vilnietį Tomą Saladį. Meras tarybos posėdyje jį labai gyrė, galima sakyti, šlovino. Geros nuomonės apie T.Saladį buvo ir rajono tarybos nariai, tuometinis vicemeras Kęstutis Trapikas. Naujasis vadovas buvo net apsigyvenęs Švenčionyse, planavo dirbti, turėjo idėjų. Bet rajono valdžiai ligoninės vadovas kažkuo neįtiko. Po pusantrų metų direktorių su purvais sumaišė ir atleido. Žmonės dar prisimena skandalą, sukviestas televizijas, kai T.Saladis kraustėsi iš buto.

Vėl ilgas bevaldystės laikotarpis su laikinuoju vakariniu vadovu V. Vaitkevičiumi.

2018 metų kovo mėnesį ligoninei buvo iškilmingai pristatytas dar vienas vilnietis. Vėl tarybos posėdyje skambėjo mero patosas... Bet vėl kažkas pakrypo „ne taip“? G.Žandaravičius ištvėrė vos pusmetį, nors dar ne taip seniai, vasarą, susitikime su grupe tarybos narių, optimistiškai kalbėjo apie ateities planus, turėjo savo viziją, kaip pagerinti ligoninės darbą ir įvaizdį.

Kodėl rajono ligoninėje neužsibūna vadovai? Šaltinių teigimu, venas iš buvusių vadovų sakė, kad su tokiu rajono valdžios požiūriu jis nematė jokių ligoninės perspektyvų, tik uždarymą. Ligoninės vadovo pastangų neužtenka, kad ligoninė būtų išsaugota, o rajono valdžiai tai visiškai nerūpi.

Rajono ligoninei vėl vadovauja laikinai einantis direktoriaus pareigas, bet šįkart nebe gydytojas V.Vaitkevičius, kaip buvo ankstesniais kartais, o daugelio nuostabai - buvęs savivaldybės darbuotojas Antanas Lašinskas, pastaruoju laiku dirbęs Sarių seniūnijoje.

Mūsų inf.

2018-09-29

 
Reklaminis skydelis