Mes turime 162 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1783
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4506
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:56794
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. rugsėjo 29 d., šeštadienis Nr.72 (1796)

Sulaikytas su kontrabanda

Rugsėjo 20 d. apie 3 val. nakties Pabradės mieste, Vilniaus gatvėje, sustabdytas automobilis „Toyota“, kurį vairavo Vilniaus rajono gyventojas. Patikinus automobilio saloną, jame aptikta 10 ryšulių cigarečių su Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Iš viso 5000 pakelių, kurių rinkos vertė sudaro apie 18000 eurų. Automobilis ir vairuotojas sulaikyti, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos.

 

Nužudyta moteris

Rugsėjo 21 d. gautas pranešimas, kad Mociškės kaime aptikta moteris be sąmonės su durtine žaizda krūtinės srityje. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo. Įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

 

Vairavo neblaivus

Rugsėjo 22 d. Švenčionių degalinėje „Viada“ patikrintas automobilio BMW vairuotojas, kuriam nustatytas 1,69 prom. girtumas. Automobilis pristatytas į saugojimo aikštelę, vairuotojas uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Apvogė

Rugsėjo 23 d. pranešė Švenčionėlių miesto, Liepų gatvės daugiabučio namo gyventoja, jog apvogtas rūsio sandėliukas. Pavogti dviračiai, statybinės medžiagos. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Neblaivus mušė motiną

Rugsėjo 23 d. gautas pranešimas apie Švenčionėlių m., Liepų g., smurtaujantį neblaivų asmenį. Paaiškėjo, jog sūnus panaudojo psichologinę ir fizinę prievartą savo motinos atžvilgiu – suko ranką, griebė už kaklo, pargriovė ant lovos, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą. Vyrui nustatytas 2,21 prom. girtumas. Jis uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Vaikus – į vaikų namus

Rugsėjo 23 d. gautas pranešimas iš Švenčionėlių miesto, Žemutinės gatvės gyventojo. Jis pranešė, jog jo sugyventinė tris paras negrįžta į namus. Namuose neprižiūrimi 4 vaikai, jų amžius 1, 3, 4 ir 7 metai. Pranešėjas neturi galimybės jų išlaikyti, pageidauja juos apgyventi vaikų namuose. Pranešta Vaikų teisių apsaugos tarnybai.

 

Smurtavo

Rugsėjo 24 d. pranešė Švenčionių m., Strūnaičio g. gyventoja apie jau ne pirmą kartą smurtaujantį sūnų. Įtariamasis sulaikytas ir uždarytas į areštinę, jam nustatytas 2,24 prom. girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Pranešimo paaiškinti nepajėgė

Rugsėjo 24 d. gautas pranešimas iš Rusališkės kaimo gyventojos apie tai, kad jos sūnui skambina galimai klasiokai arba pažįstami, terorizuoja, tyčiojasi. Nuvykus į įvykio vietą, vaiko tėvai rasti abu girti, tėvui nustatytas 2,65 prom. girtumas, motinai – 1,31 prom. girtumas. Tėvai vaiko akivaizdoje rūkė, vartojo necenzūrinius žodžius. Dėl pranešimo nieko paaiškinti negalėjo. Jiems surašyti ANK protokolai, pranešta Vaiko teisių apsaugos tarnybai.

 

Statistika

Nuo 2018-09-17 iki 2018-09-23 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota 100 informacinių pranešimų, pradėti 9 ikiteisminiai tyrimai.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 6 asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 6 asmenys, laikino sulaikymo patalpoje – 1.

Per savaitę iš viso surašyti 79 ANK protokolai, iš jų 66 KET pažeidimų: neblaivių vairuotojų – 1, neblaivių dviratininkų – 7, be vairuotojo pažymėjimo – 1, be saugos diržų – 2, pėsčiųjų pažeidimai – 2, kiti KET pažeidimai – 15.

Kitų pažeidimų fiksuota 8: 1 girtas viešoje vietoje, chuliganizmo atvejai – 4, melagingi pranešimai – 2, vagystė, turto sugadinimas – 1.

Vilniaus AVPK Švenčionių r. PK inf.

2018-09-29

 
Reklaminis skydelis