Mes turime 195 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1483
mod_vvisit_counterŠią savaitę:4206
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:56494
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

ERGO pataria, kaip apsaugoti namus

2018 m. rugsėjo 29 d., šeštadienis Nr.72 (1796)

Daugeliui gyventojų namai yra tvirtovė – vieta, kurioje jie jaučiasi saugiausiai. Kad šis jausmas neapleistų, pirmiausia reikia apsaugoti namus ir juose esantį turtą nuo įvairių pavojų. Draudimo bendrovė ERGO Lietuvoje pataria, kaip apsisaugoti nuo dažniausiai pasitaikančių situacijų, per kurias nukenčia gyventojų turtas.

 

Norint apsisaugoti nuo ugnies – dėmesys elektros prietaisams

Liepsnos milžiniškų nuostolių pridaryti gali akimirksniu, todėl svarbu gaisro riziką namuose kuo labiau sumažinti. Tam reikia pasirūpinti patikima ir saugia elektros instaliacija ir naudoti tik techniškai tvarkingus elektros prietaisus. Įsitikinkite, kad namuose esantys laidai neįsitempę, nesiremia į aštrias briaunas. Išeidami iš namų išjunkite visus elektros prietaisus. Jei jūsų namai šildomi krosnimis ar židiniais, reguliariai tikrinkite šildymo sistemą, išvalykite dūmtraukius.

Nepamirškite, kad visuose namuose nuo šiol privalo būti įrengti dūmų detektoriai. Garso signalu įrenginiai įspės apie gresiantį pavojų, o laiku iškviesta pagalba padės išgelbėti gyvybes ir turtą.

 

Užlietas būstas – dažniausia santechninė avarija

Didelių nuostolių namuose gali pridaryti ne tik ugnis, bet ir vanduo. Dėl trūkusių vamzdžių, skalbyklių vandens žarnelių ir kitų santechninių avarijų gali būti užlieti ne tik jūsų, bet ir kaimynų namai. Dėl to itin svarbu tinkamai prižiūrėti santechninę įrangą – reguliariai patikrinti vamzdžių, vandens čiaupų, tualeto žarnelių būklę, be priežiūros nepalikti įjungtos skalbyklės. Namus paliekant tuščius ilgesnį laiką, patariama visai išjungti vandens tiekimą.

 

Nuo ilgapirščių padės saugos sistemos ir bendruomeniškumas

Dar viena grėsmė namams – vagys. Norint nuo jų apsisaugoti, reikia daug šiuolaikiškų saugos priemonių. Pradėti vertėtų nuo šarvuotų durų patikimais užraktais, papildomai verta įsirengti signalizaciją ar namų prieigose pasirūpinti vaizdo stebėjimo kameromis.
Siekiant apsisaugoti nuo vagių labai svarbūs ir bendruomeniški kaimynai. Paprašius jų nelikti abejingiems pastebėjus įtartinus asmenis ar išgirdus triukšmą, galima išgelbėti namų turtą.

 

Palankus metas apdrausti

Apsisaugoti nuo turtui sukeltų nuostolių taip pat gali padėti ir turto draudimas. Norintiems pasirūpinti savo namų saugumu šiuo metu ypač palankus metas. Žmonės, iki 2018 m. sausio 31 d. apdraudžiantys savo nekilnojamąjį arba kilnojamąjį turtą ERGO gyventojų turto draudimu, gali nemokamai pasirinkti vieną iš penkių dovanų: asmens civilinės atsakomybės, „Pagalbos namuose“, dviračių ir vežimėlių, studento daiktų ar paminklų draudimą.

„Atsižvelgdami į klientų poreikius, paruošėme net penkias dovanas – kad kiekvienas galėtų išsirinkti sau tinkamiausią. Asmens civilinės atsakomybės draudimas ir skubi meistro pagalba namuose pravers, ko gero, kiekvienam, dviračių ir vežimėlių draudimas aktualus mėgstantiems minti pedalus ar turintiems mažų vaikų, o studento daiktų draudimas – turintiems studijuojančių vaikų. Tikimės, kad visi klientai ras jiems tinkamą sprendimą“, – sako draudimo bendrovės ERGO Švenčionių atstovybės vadovė Jelena Simonenko.


2018-09-29
 

 
Reklaminis skydelis