Mes turime 384 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4798
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20999
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97029
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Jeigu ne laikraštis, rajone tiltai sugriūtų...

2018 m. rugsėjo 15 d., šeštadienis Nr.68 (1792)

Birželio pradžioje, važiuodama supuvusiu Platumų tiltu, nukentėjo moteris. Dviračiu važiavusi moteris įlūžo ir smarkiai susitrenkė. Laimei, į pagalbą atskubėjo netoliese dirbę statybininkai. Ilgą laiką rizikavę ir aplūžusiu tiltu miestą pasiekdavę žmonės po Joninių išsiruošę į darbą pamatė, kad įprastu keliu nukakti nepavyks. Tilte žiojėjo metro ir daugiau kiaurymės.

Apie tai rašėme dar birželio mėnesį su „daiktiniais įrodymais“ - nuotraukomis. Tikėjomės, kad sugėdinta valdžia suskubs suremontuoti tiltą iki Švenčionėlių miesto šventės, bet klydome. Po šventės žmonės pasakojo, kad norėję pasivaikščioti tiltu, bet nepavyko – žiojėjo tilto griuvenos.

Vis dėlto tikslas pasiektas: tiltas – gražu pažiūrėti. Bijo valdžia kritikos, oi, kaip bijo...

Į mūsų laikraščio replikas valdžia reaguoja liguistai – nuolat skundžiasi, kad esą aršiai kritikuojame, bet netrukus ima taisyti savo darbo spragas. Būtent ten, kur „nosį pabadome“. Rajono valdžia nutolusi nuo rajono gyvenimo, daugelis – vilniečiai, iš kur gi jiems žinoti, kas darosi provincijoje. Matyt, todėl ir minta mūsų kritika, kuri kaip navigacija vedžioja po rajono problemas – dideles ir mažas. Štai vasarai įpusėjus fontanas Švenčionių miesto parke vis dar miegojo žiemos miegu, kol neparašėme. Tik pasirodžius replikai, tą patį savaitgalį meistrai pradėjo krapštyti, matyt, metalinių kalėdinės „eglutės“ grobų palamdytą fontano konstrukciją. Kitą savaitę fontanas ištryško, tik, gaila, dar silpniau, negu prieš metus. Matyt, jam ne į sveikatą rajono valdžios pramanas užrioglinti kalėdinės eglutės imitaciją ant ne tam skirtų įrenginių. Greitai rinkimai – gal gi kaip nors dar vienas Kalėdas atlaikys, o jei ne – visi drauge pareikalausime kvailos idėjos sumanytojų atsakomybės.

Po laikraščio kritikos su „daiktiniais įrodymais“ buvo pakeista skutais sudriskusi valstybinė vėliava prie Švenčionėlių seniūnijos, susigėdę savivaldybės valdininkai gėlynus po langais apsiravėjo, o Miško g. (Švenčionyse) gyventojams valdžia net pažadėjo sutvarkyti liūčių į kiemus suplukdytus gatvės kelkraščius – ištaisyti savo pačių darbo broką.

Gali būti, kad ir savivaldybės įmonę „Švenčionių švara“ priversime civilizuotai tvarkyti buitines atliekas. Šiuo klausimu – didelis sujudimas.

Daug darbų išjudino žurnalistų žodis ir vaizdas, bet vieno – niekaip. Tai – Švenčionėlių miesto kultūros centras. Tiksliau, jo pagrindinis įėjimas ir dar vienas paliktas „lopas“ šone. Kokia gi šių darbų kaina, jeigu rajono valdžia, kaip nevalyvas pridirbęs katinas, geriau gėdą kenčia, negu imtų ir darbą užbaigtų? Sukitės, ponas mere, nes ramybės nebus!

Algis JAKŠTAS

2018-09-15

 

 
Reklaminis skydelis