Mes turime 378 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3276
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19477
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95507
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Melioracijos įrenginiams tvarkyti – beveik 17 mln. eurų ES paramos

2018 m. rugsėjo 15 d., šeštadienis Nr.68 (1792)

Europos Komisija patenkino Lietuvos prašymą ir skyrė iš ES Solidarumo fondo 16,9 mln. eurų paramą melioracijos įrenginių atstatymo darbams. Ši parama iš dalies kompensuos 2017 m. vasarą ir rudenį merkusių liūčių padarytus nuostolius.

Pernai Lietuva buvo veikiama nuolatinių liūčių ir prisotintas vandens dirvožemis nebepajėgė sugerti vandens pertekliaus. Ši situacija pridarė žalos ne tik žemės ūkio sektoriui, tačiau pažeidė ir melioracijos bei drenažo sistemas, buvo užlietos visuomeninės paskirties patalpos ir teritorijos, rajoniniuose keliuose atsivėrė smegduobės, išplovos ir kt.

Žemės ūkio ministerija, reaguodama į situaciją, pateikė paraišką Europos Komisijai dėl lėšų Lietuvai skyrimo iš ES Solidarumo fondo. Šio fondo parama gali būti skiriama infrastruktūros ir įrenginių veikimui atkurti bei prevencinei infrastruktūrai užtikrinti.

Lietuva gautąją ES paramą – 16,9 mln. eurų – skirs savivaldybių naudojamiems valstybei priklausantiems melioracijos įrenginiams: liūčių pažeistiems melioracijos grioviams ir juose esantiems statiniams rekonstruoti, melioracijos infrastruktūros statiniams (tiltams, pylimams, tvenkinių užtvankų hidrotechnikos statiniams) atstatyti, pažeistoms drenažo sistemoms rekonstruoti.

Melioracijos infrastruktūros atstatymo darbus organizuos šalies savivaldybės kartu su VĮ Valstybės žemės fondu. Savivaldybėms skiriamos ES paramos dydis priklausys nuo melioracijos įrenginių nusidėvėjimo laipsnio bei melioracijos statinių skaičiaus.

ŽŪM inf.

2018-09-15

 
Reklaminis skydelis