Mes turime 300 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5774
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19634
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91991
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Gandras užsuko pailsėti

2018 m. rugsėjo 8 d., šeštadienis Nr.66 (1790)

Ankstų ketvirtadienio, rugsėjo 6 d., rytą išvažiavau „pamedžioti“ rūkų. Nors rūko šį kartą buvo daug, bet tokios vietos, kuri „užkabintų“ kažkaip neradau. Taip beieškodamas to vienintelio kadro, ir iki Paliesiaus dvaro nuvažiavau, o čia žiūriu ir savo akim netikiu – gandralizdyje tupi gandras. Net akis prasitryniau – galvojau, vaidenasi.

Kad nesivaidena, patvirtino dvare dirbantis Vytas, kuris paporino, kad čia gyvenusi gandrų šeimyna seniai išskrido, o šis vienišius išvakarėse atskrido, matyt, saugiai naktį nutarė praleisti. Padaręs keletą kadrų su gandrais, nuėjau pafotografuoti rūkuose skęstančios dvaro teritorijos. Kai grįžau, gandro jau nebuvo. Pailsėjęs, matyt, patraukė toliau į pietus, gal kur nors ir prie didesnio gentainių būrio prisiglaus, o aš pagalvojau, kad į atgimusį Paliesiaus dvarą ne tik žmonės po ligų reabilituotis arba pailsėti atvyksta, bet ir gandras pailsėti užsuko.

Algis JAKŠTAS

2018-09-08

 
Reklaminis skydelis