Mes turime 152 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:364
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14363
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:61689
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Taikliausi – MB „Žalias šilas“ medžiotojai

2018 m. rugpjūčio 11 d., šeštadienis Nr.59 (1783)

Vasara – sąlyginė ramybė miško gyventojams, nes nevyksta varyminės medžioklės, o medžiotojai kokį stirniną ar šerną gali susimedžioti tik tykojimo būdu. Medžiotojams kartais reikia ir akies, ir rankos taiklumą pamiklinti, ir tokią puikią progą Švenčionių rajono teritorijoje medžiojantys medžiotojai turėjo praeitą šeštadienį, rugpjūčio 4-ąją, susirinkę į Švenčionių rajono medžiotojų ir žvejų draugijos organizuotas varžybas, kurios vyko UAB „Medžioklė ir šaudymas“ (Hunt & Shooting) šaudykloje. Štai ką apie varžybas ir jų rezultatus papasakojo parduotuvės vadybininkas, šaudyklos instruktorius Karolis Lamauskas:

- Panašios varžybos pirmą kartą buvo surengtos prieš metus panašiu laiku. Kadangi pirmas toks renginys pavyko, tai ir šiemet nusprendėme surengti. Šiemet ruošėmės ilgiau, rimčiau. Į varžybas savo atstovus atsiuntė didžioji dauguma rajone medžiojančių būrelių. Iš viso varžėsi 14 komandų, tarp jų buvo viena neasocijuotų medžiotojų komanda. Neasocijuoti medžiotojai – tai jokiam būreliui nepriklausantys medžiotojai. Gal po varžybų vieną kitą ir į būrelius pakvies... Buvo svečiuose Ignalinos ir Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijų po 5 atstovus.

- O kokios buvo rungtys? Kas laimėjo?

- Buvo trys rungtys: tupintis zuikis, bėgantis šernas ir skriejanti lėkštė. Visos komandos, kovojančios dėl komandos nugalėtojos vardo, turėjo dalyvauti visose trijose rungtyse, vyko ir individualios varžybos. Apdovanojome tris taikliausius šaulius ir tris tuos, kurie „išsaugojo“ taikinius. Tupinčio zuikio rungtyje taikliausias buvo Arūnas Pračkaila. Į bėgantį šerną taikliausiai šaudė Danas Kaselis, iš 25 šūvių pataikęs 24. O į skriejančius taikinius taikliausiai šaudė Pavel Gajevskij. Varžybose dalyvavo ir dvi moterys. Geriausiai sekėsi Laurai Šeštavickienei. Apdovanojome ir tris vyriausius varžybų dalyvius: Leoną Oleinikovą, Tadeuš Čap-Čaplinskij ir Česlovą Kalecką. Vyriausiam Leonui Oleinikovui – 79. Susumavus komandinius rezultatus paaiškėjo, kad taikliausiai šaudė MB „Žalias šilas“ medžiotojai, antri liko MB „Reškutėnai“ medžiotojai, o treti – Ukmergės medžiotojų ir žvejų draugijos medžiotojai. Žinoma, ne tik varžybos vyko, bet buvo galima pasigrožėti gamtos fotografų Rimanto Nalivaikos ir Jono Barzdėno fotografijomis, paskanauti žuvienės, kurią dovanojo varžybų organizatoriai, o virė Kęstutis Panavas. Vaikus ir moteris, norinčius patirti adrenalino, vežiojo keturračiai, buvo galima išbandyti akies taiklumą, susipažinti su naujove – termovizoriumi – į šilumą reaguojančiu aparatu. Žinoma, buvo ir muzikos. Šalia pagrindinio tikslo – taikliausių medžiotojų išrinkimo, turėjome ir kitą, ne ką svarbesnį, - galimybę bendrauti, pabuvimą gamtoje. Šaudykloje per varžybų laiką apsilankė apie 200 žmonių, o nuolat buvo nuo 90 iki 140 žmonių. Varžybų dalyviai galėjo rinktis šaudyti ar iš mūsų, ar iš savo ginklo, net optinį taikiklį naudoti, bet šaudė tik iš lygiavamzdžių šautuvų. Šiomis varžybomis siekėme suburti žmones, parodyti, kad medžiotojams ne tik sumedžioti gyvūnus rūpi, bet ir bendravimas svarbus, nes medžiotojų yra nemažai, ir tai jau tam tikra bendruomenė.

- O kaip su rėmėjais?

- Kadangi ruošėmės varžyboms rimtai, tai ir rėmėjų turėjome nemažai, jų tikrai užteko. Tai ir lietuviškų šovinių gamintojas, ir „Montis magia“, bitininkas Aleksandras Pupkevičius, rajono savivaldybė ir meras, „Pulsaras“, ūkininkas Ričardas Kaziela, UAB „Veta“. Prizų tikrai užteko, - baigdamas mūsų pokalbį sako UAB „Medžioklė ir šaudymas“ pardavėjas, vadybininkas, šaudyklos instruktorius Karolis Lamauskas.

Algis JAKŠTAS