Mes turime 402 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3955
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14142
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90172
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. rugpjūčio 11 d., šeštadienis Nr.59 (1783)

Prarado 800 eurų

Liepos 23 d. Švenčionių miesto gyventoja pranešė apie tai, kad jai pažįstamas asmuo išviliojo iš jos 800 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Pasigedo daiktų

Liepos 25 d. gautas Cirkliškio gyventojo pareiškimas, jog iš jo namų dviejų savaičių bėgyje dingo žvejybos reikmenys ir du tepaliniai radiatoriai. Nuostolis 298 eurai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Susimušė

Liepos 25 d. 22.16 val. gautas pranešimas, kad Taikos g. Švenčionių m., prie darželio mušasi du vyrai. Apie muštynes pranešė Taikos g. namo gyventoja. Atvykus į įvykio vietą nustatyta, kad susimušė sugėrovai, kuriems nustatytas 3,03 prom. ir 2,35 prom. girtumas. Vienas iš jų su akivaizdžiais veido sumušimai. Abu pristatyti į Švenčionių rajono policijos komisariatą. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Vairavo neblaivus

Liepos 27 d. 21.02 val. gautas pranešimas, kad nuo Pabradės link Vilniaus automobiliu „Nissan“ važiuoja galimai neblaivus vairuotojas. Pranešėjas pageidavo likti nežinomas. Patikrinus minėto automobilio vairuotoją, jam nustatytas 2,24 prom. girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Smurtas šeimose

Liepos 24 d. užfiksuotas smurto atvejis Pabradės m., Vilniaus gatvėje esančiame bute. 1965 metais gimęs vyras smurtavo prieš savo sugyventinę, gim. 1967 metais. Smurtautojas uždarytas į areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Liepos 28 d. apie 23.20 val. gautas pranešimas apie smurtaujantį sutuoktinį Švenčionėlių m., Aušros gatvėje. Skambino verkianti moteris. Nuvykus į įvykio vietą nustatyta, kad abu sutuoktiniai neblaivūs (vyrui 2,34 prom., moteriai – 1,53 prom. alkoholio). Moters žodžiais, vyras ją stumdė, metė jai į nugarą medinę kėdę, sekcijos apdailos lentele sudavė į galvą ir į nugarą. Smurtautojas uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje.

Liepos 29 d. Merlino k. Švenčionių r. 1985 metais gimusi moteris patyrė sugyventinio smurtą. Vyras buvo neblaivus, jam nustatytas 2,07 prom. girtumas, jis uždarytas į areštinę. Ši šeima gerai žinoma tiek policijai, tiek Vaiko teisių apsaugos tarnybai, nes šeimoje nuolat girtaujama. Šeimoje auga du mažamečiai vaikai, kurie perduoti vaiko teisų apsaugos tarnybai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Liepos 30 d. apie 19 val. gautas pranešimas apie smurtaujantį sutuoktinį Purviniškių k., Švenčionių r. smurtą patyrė 1960 m. gimusi moteris, kuri buvo neblaivi (2,53 prom. girtumas), 1951 m. gimęs smurtautojas buvo blaivesnis (0,08 prom. girtumas). Nors moteris buvo girta, tačiau smurtauti jos atžvilgiu nevalia, todėl vyras buvo uždarytas į Švenčionių rajono policijos komisariato areštinę, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Susidūrė automobiliai

Liepos 29 d. apie 17, 49 val. Švenčionėlių mieste Lauko ir Žilvičių gatvių sankryžoje susidūrė du automobiliai, kurių vienas iš vairuotojų neblaivus, jam nustatytas 2,16 prom. girtumas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

 

Dvimečiui tirtas alkoholio kiekis kraujyje

Liepos 30 d. 12.17 val. gautas neįprastas pranešimas: socialinė darbuotoja pranešė apie tai, kad ji yra Švenčionių ligoninėje ir nori patikrinti 2 metų vaiko alkoholio kiekį kraujyje. Nuvykus į ligoninę socialinė darbuotoja paaiškino, jog vakar (2018-07-29) iš motinos buvo paimtas 2016 metais gimęs vaikas ir perduotas močiutei. Šiandien (2018-07-30) vaikų teisių apsaugos specialistė buvo atvykusi patikrinti vaiką, rado neblaivią motiną, kuri maitino krūtimi sūnų. Vaikas paguldytas į ligoninę.

 

Statistika

Nuo 2018-07-23 iki 2018-07-29 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruota 101 informacinis pranešimas, pradėta 15 ikiteisminių tyrimų.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyta 13 asmenų. Į laikino sulaikymo patalpą patalpinti 9 girti asmenys. Areštinėje per savaitę pabuvojo 19 asmenų, iš jų: įtariami padarę nusikalstamą veiką - 18, sulaikytas 1 užsienietis.

Iš viso surašyti 226 ANK protokolai, iš jų 201 KET pažeidimas. Neblaivių vairuotojų – 4, neblaivių dviratininkų – 5, be saugos diržų – 3, be vairuotojo pažymėjimo – 1, pėsčiųjų pažeidimai – 2. Kitų pažeidimų fiksuota 17: 6 girti viešoje vietoje, chuliganizmo atvejai – 6, viešosios rimties trikdymas – 1, vagystė – 1, garbės ir orumo pažeminimas – 1,

 

Dirbo su kolegomis iš Elektrėnų

Šių metų liepos mėnesio paskutinį savaitgalį, t. y. liepos 27 dieną. į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato reagavimo skyriaus pareigūnai dirbo kartu su Elektrėnų policijos komisariato reagavimo skyriaus pareigūnais tarnybiniu automobiliu be skiriamųjų ženklų, kuriame sukomplektuotas greičio matuoklis.

Dirbo judriausiose rajono vietovėse: keliuose Vilnius-Švenčionys-Zarasai, Utena-Kaltanėnai-Švenčionys, taip pat Švenčionėlių mieste, Cirkliškio kaime ir Naujųjų Zadvarninkų kaime. Bendras dviejų policijos įstaigų darbas buvo pakankamai rezultatyvus. Per pamainą išaiškinta 16 kelių eismo taisyklių pažeidimų, iš kurių 3 KET pažeidimus padarė neblaivūs dviratininkai, užfiksuota 10 pažeidimų dėl transporto priemonių vairuotojų greičio viršijimo. Iš jų: 4 atvejais - greičio viršijimas 20-30 km/val., 4 atvejais - greičio viršijimas 30-40 km/val., 1 atveju - greičio viršijimas 40-50 km/val. ir 1 atveju - greičio viršijimas net 50-60 km/val. Pastarasis vairuotojas kelyje Švenčionys-Švenčionėliai skriejo 166 km/val. greičiu, kai leistinas greitis 90 km/val.

Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnai dėkingi kolegoms iš Elektrėnų policijos komisariato, kovojant su mėgstančiais greitį transporto vairuotojais.

Ateityje taip pat bus organizuojami panašūs reidai, todėl mėgstantiems „skrieti su vėjeliu“ teks patuštinti pinigines, o mūsų rajono keliai, tikimės, taps saugesni.

 

Svarbi informacija rajono gyventojams, ypač vyresnio amžiaus žmonėms

Pastaruoju metu padaugėjo registruojamų įvairių sukčiavimo atvejų. Norime priminti visiems rajono gyventojams, kad nepasitikėtų jokiais telefonu skambinančiais ar į namus ateinančiais ir prisistatančiais įvairių tarnybų, bankų darbuotojais, asmenimis, neteiktų jokios informacijos apie savo duomenis. Jei toks atvejis įvyko, susisiekite su savo vaikais ar giminaičiais ir pasitarkite, paklauskite jų, kaip jums elgtis vienoje, ar kitoje situacijoje, nepasitikėkite nepažįstamais asmenimis ir tada nenukentėsite jūs ir bus apsaugotas jūsų turtas.

Vilniaus AVPK Švenčionių r.PK inf.

 
Reklaminis skydelis