Mes turime 314 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5020
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15207
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91237
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Mariui gyvenime labiausiai padeda... buvimas savimi

2018 m. rugpjūčio 11 d., šeštadienis Nr.59 (1783)

Švenčionėlių šventės vedėjas – švenčionėliškis

Su švenčionėliškiu renginių vedėju, atrankų į televizijos laidas specialistu, keliautoju Mariumi Mandriku pasikalbėti susitikome Vilniuje pačioje miesto širdyje esančioje vienoje jaukioje kavinukėje, mat vaikinukas retokai sugrįžta į gimtuosius Švenčionėlius, nes jo gyvenimas dabar verda daugiausia Vilniuje, o darbas renginiuose ir šventėse blaško po visą Lietuvą. Ypač šią vasarą, kai vyksta miestų šventės, gausu įvairiausių Lietuvos šimtmečiui skirtų renginių. Štai neseniai Marius puikiai vedė Alytaus miesto šventę, o šį šeštadienį, rugpjūčio 11-ąją, jį pamatysime ir Švenčionėlių miesto šventės vedėjo amplua. Marius sakė, kad prieš renginį gimtajame mieste jaudinasi bene labiausiai – juk čia jis žengė pirmuosius žingsnius į dabartinę savo veiklą, klojo savarankiško gyvenimo pamatus, čia daug kas jį pažįsta, tad norisi pateisinti visų lūkesčius.

 

Dalyvavimas veiklose

Dar besimokydamas Švenčionėlių Mindaugo gimnazijoje Marius aktyviai įsijungę į Atviro jaunimo centro veiklą, kurią tuo metu koordinavo su jaunimu nuoširdžiai dirbantis mokytojas Gytis Šalna. Marius sakė nemažai išmokęs jaunimo mokymuose, bet daugiausia – iš praktikos. Viską pasiekti per praktiką – šia nuostata Marius vadovaujasi ir iki šiol.

Būdamas 17 metų ir pradėjęs vadovauti jaunimo stovykloms, vaikinas greitai suprato, kad jam sekasi įgyti jaunuolių pasitikėjimą, užtikrinti drausmę, organizuoti veiklas, bendrauti, todėl bebaigdamas gimnaziją svarstė rinktis socialinio darbuotojo kelią. Artimieji ir pažįstami Marių nuo šio pasirinkimo bandė atkalbinėti, kol vaikinui draugė neatsiuntė nuorodos pasidomėti Socialinių mokslų kolegijoje siūloma kūrybinių industrijų specialybe. Marių specialybės aprašymas iškart užkabino: radijas, televizija, kinas, reklama, renginiai. Tad ilgai nemąstęs, kas būtų, jeigu nepavyktų įstoti, šią specialybę ir nusprendė rinktis. Pavyko! Besikalbant paaiškėjo, kad Marius vis dėlto šiokį tokį atsarginį planą turėjo – jeigu neįstos, išvyks savanoriauti į Afriką. Tuokart neprireikė, tačiau svajonę keliauti ir pamatyti kuo daugiau nematytų kraštų Marius įgyvendino vėliau, kai jau buvo baigęs studijas ir dirbo...

 

Prisimena pirmąjį honorarą

„Mokslai kolegijoje labai patiko, - pasakoja Marius. – Jau nuo pirmo kurso manęs visur buvo pilna, juk buvau įpratęs taip gyventi ir šokdamas pas Renatą Grigianecienę, ir dalyvaudamas jaunimo veiklose. Vedžiau įvairius renginius, aktyviai dalyvavau kolegijos gyvenime, dirbau naktiniame klube, stengiausi kuo ekonomiškiau išgyventi sostinėje, nesišvaistyti be reikalo pinigais, juk už mokslus mokėjo mama, kuriai esu už tai dėkingas“. Dalyvaudamas visur, padėdamas, kur tik buvo kviečiamas charizmatiškas jaunuolis greitai susirado pažįstamų ir kolegijoje, ir pramogų pasaulyje. Atsirado daugiau renginių, pirmieji honorarai iš specialybės, kurią studijuoja. Beje, pirmasis žymesnis Mariaus honoraras buvo apie 400-500 litų.

 

Nesistengia būti kažkuo

Marius sakė įtakingais ir garsiais pažįstamais nesipuikuojantis, tačiau ypač norėtų išskirti gyvenime sutiktus kelis svarbiausius žmones, kurie padėjo jam atrasti save ir drąsiai žengti tuo keliu, kuriuo dabar eina. Vienas iš tokių klaipėdietis aktorius, renginių vedėjas Artūras Trofimovas, kuris įžvelgė vaikinuko iš Švenčionėlių potencialą, pasidalino patirtimi. Marius dabar savikritiškai juokiasi, kad peržiūrėjęs pirmųjų savo renginių įrašus, pamatęs tik šūkaujantį berniuką, tačiau renginių dalyviams jo jaunatviška energija patikusi, tad atsirado daugiau pasiūlymų, įvairių švenčių ir renginių, tad buvo kur augti ir tobulėti.

Kita svarbi pažintis su Latvijos lietuvių bendruomenės pirmininku Rolandu Žalnieriumi (dabar jis dar ir Pasaulio lietuvių bendruomenės valdybos narys) užsimezgė, kai Marius dar būdamas gimnazistas dirbo Latvijoje vienoje tarptautinėje stovykloje vadovu. Užsimezgusi graži jųdviejų draugystė tęsiasi iki šiol. „Gal, kad niekada nesistengiu būti kažkuo, visada esu savimi“, - šypsosi Marius.

 

Kantrybė atvedė į televiziją

Kantrybės ir užsispyrimo vaikinui netrūksta. Tokios savybės jam padėjo susirandant darbą televizijoje. Besimokant kolegijoje studentus pakvietė garsus prodiuseris ir laidų vedėjas Arūnas Valinskas ateiti į laidų filmavimą ir pamatyti televizijos virtuvę. Studentams ypatingų darbų niekas nepasiūlė, teko ploti kartu su žiūrovais, stebėti darbą, o filmavimai truko labai ilgai, buvo nuobodoki. Tad nenuostabu, kad su kiekviena laida studentų mažėjo, kol galiausiai liko vienas Marius. Taip vaikinas ir pasiliko televizijoje. Dabar jau penktus metus jis dirba vieno protmūšio žaidimo dalyvių atrankų koordinatoriumi, dalyvauja ir kituose A.Valinsko prodiusuojamuose projektuose.

 

Traukia kelionės

Marius keliauti pradėjo dar būdamas gimnazistas ir tas pomėgis tik auga. Besimokydamas kolegijos antrajame kurse jis beveik pusmečiui pagal Erazmus programą buvo išvykęs į Portugaliją. Ten sakė pradėjęs daug sportuoti, lankyti šalies žymias vietas.

Aistra kelionėms vis stiprėjo, kol kartą pervargęs nuo darbų, patirdamas nuolatinį stresą, rado nusipirkti nebrangų bilietą į Koso salą pailsėti. Grįžęs suprato, kad nenori sėdėti ofise, o ko tiksliai nori – nelabai žino. Rugsėjo 10 d. būdamas 21 metų iškeliavo septyniems mėnesiams. Apėjo nemažą gabalą Europos, padirbėjo net ir Egipte...

Apie Mariaus keliones ir jose patirtus nuotykius – kitame laikraščio numeryje.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis