Mes turime 306 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5970
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19830
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92187
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

ES parama dėl liūčių bus išmokėta laiku

2018 m. liepos 18 d., trečiadienis Nr.52 (1776)

Parama žemdirbiams dėl liūčių nuostolių kompensavimo bus išmokėta laiku, tai ketinama padaryti dviem etapais.

Europos Komisijos Lietuvai nuo liūčių ir potvynių nukentėjusiems ūkininkams skirta 9 mln. 120 tūkst. eurų kompensacija bus išmokėta iki rugsėjo mėn. pabaigos. Šiuo metu Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras apibendrina žemdirbių pateiktus duomenis apie žuvusius pasėlius. Rezultatai bus pateikti iki liepos 18 d., lėšos jau yra numatytos, tad žemdirbiams žadėta parama bus suteikta. Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) duomenimis, dėl EK skirtos paramos paraiškas pateikė apie 2500 žemdirbių, prašančių kompensuoti nuostolius 107 tūkst. hektarų plotuose.

Ministro Pirmininko žadėta parama iš LR valstybės biudžeto nuostoliams už žuvusį daržovių, uogų ir javų derlių kompensuoti bus išmokėta š. m. lapkričio-gruodžio mėnesiais. Šiuo metu yra derinamos taisyklės su Europos Komisija. Siekiant, kad ES šalis narė galėtų nepažeidžiant ES teisės skirti specialų finansavimą iš nacionalinio biudžeto tam tikrai sričiai, šiuo atveju liūčių nuostoliams kompensuoti, turi būti parengtos atskiros taisyklės ir gautas Europos Komisijos pritarimas. T. y. taisyklės turi būti notifikuotos. Minėtos taisyklės jau yra parengtos vyksta jų derinimo su Europos Komisija procesas.

ŽŪM inf.
 

 
Reklaminis skydelis