Mes turime 400 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4948
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23492
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70818
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Dailės užsiėmimai Pašaminėje

2018 m. liepos 14 d., šeštadienis Nr.51 (1775)

Nuo kovo mėnesio Pašaminės kaimo klube vykstantys dailės užsiėmimai populiarūs ne tik tarp vaikų, bet ir suaugusiųjų. Į Pašaminę neseniai persikėlusi gyventi p. Miroslava, anksčiu su vaikais dirbusi Utenos rajone, dabar užsiėmimus veda Pašaminėje.

Klubo vedėja Dalė Basiūnienė pasidžiaugė, kad užsiėmimus nuolat lanko apie 10 žmonių. Vasarą prie pašaminiškių mielai prisijungia ir pas senelius kaime viešintys anūkai. Dalės vyras Edvardas Basiūnas pagamino patogius medinius nedidelius molbertus, kurie labai patogu naudoti ne tik viduje, bet ir lauke. Dalė džiaugėsi ir p. Miros (taip ją vadina draugai ir kaimynai) didele pagalba, kuri užsiėmimų lankytojams atskleidė nemažai dailės paslapčių, supažindino su įvairiomis technikomis. Pirmiausia pradėjo nuo piešimo, vėliau tapyba, dabar planuoja piešti natiurmortus iš natūros. Dailės užsiėmimų vadovė labai kruopšti, kantri ir padeda lankytojams pasiekti kuo geriausių rezultatų. Labai dažnai prie molbertų sėda ir pati Dalė, ir kitos kaimo moterys, dalyvaujančios darbščiųjų rankų būrelyje. Juk piešimas, tapymas ar kitokie meniniai užsiėmimai padeda puikiai atsipalaiduoti po darbų.

Šiuo metu du kartus per savaitę organizuojamų dailės užsiėmimų dalyviai intensyviai rengiasi Žolinės šventei, prieš kurią planuoja surengti ir savo darbelių parodą. Šių užsiėmimų dalyviai nuolat padeda savo darbeliais papuošti įvairius kaime vykstančius renginius. Pavyzdžiui, pavasarį vykusiai Motinos dienos šventei buvo prigaminta daug popierinių gėlių ir dovanoms, ir salės dekoravimui.

Dalė sakė, kad juodvi su p. Mira turi daug sumanymų ir planų, todėl ateityje bus ir daugiau įdomių edukacijų.

Irena POŽĖLIENĖ