Mes turime 270 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2456
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21000
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:68326
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Stulbinanti nepagarba mirusiajam

2018 m. liepos 4 d., trečiadienis Nr.49 (1773)

Netekome aktyvaus mūsų bendruomenės nario ir jos įkūrimo iniciatoriaus. Norėjosi, kad atsisveikinimas su juo būtų šviesus ir pagarbus. Bet tai, su kuo teko susidurti iki šarvojimo, užtemdė viską. Žmogus mirė savaitgalį, o reikėjo vežti į ekspertizę. Garsios Švenčionėlių politikės laidojimo firma, kuri, kaip teigia kriminalistai, turi kažkokį išskirtinį savivaldybės leidimą vežti palaikus ekspertizei, nusivežė velionį ir iki pirmadienio pralaikė garaže. Sunku patikėti, kad taip gali būti, bet tą paliudijo ne vienas asmuo. Kam tokiomis sąlygomis laikyti palaikus, kai ligoninėje šaldytuve palaikų laikymas tris paras yra nemokamas? Net kova dėl laidojimo paslaugų nepavadinsi, nes, nepaisant to, kad politikės firma vežė palaikus į teismo medicinos ekspertizės įstaigą, iš jos parsivežė jau kita firma, su kuria mirusio artimieji buvo sudarę laidojimo paslaugų sutartį.

Žmonės tvirtina, kad ten pat palaikai ir paruošiami šarvojimui (prausiami, rengiami). Kas išdavė savininkei leidimą palaikų laikymui be šaldytuvo ir paruošimui šarvoti garažo sąlygomis? Ar yra higienos pasas ir ar kas nors į tas patalpas buvo įžengęs, prieš išduodamas jį? Pagaliau, kodėl karstas sunkiai užsidarė – taip ištino palaikai, jeigu buvo atliktas skrodimas?

Šioje istorijoje yra daug neatsakytų klausimų, bet vardan velionio ramybės nenorime jų daugiau kelti, tik išliejome savo nuoskaudą ir paviešinome neleistiną praktiką - lavonų laikymą ne ligoninės šaldytuve, kaip įprasta civilizuotame pasaulyje, o garaže. Toks mirusiojo niekinimas turi baigtis.

Kaimo bendruomenės „VIKA“ nariai