Mes turime 348 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2877
mod_vvisit_counterŠią savaitę:28007
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:75333
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelaimės. Kriminalai. Gaisrai.

2018 m. birželio 30 d., šeštadienis Nr.48 (1772)

Neblaivus sukėlė avariją

Birželio 24 d. apie dešimtą valandą vakaro poilsiavietėje prie Bėlio ežero susidūrė du lengvieji automobiliai HYUNDAI ir AUDI A6. Pastarojo vairuotojui, 23 metų vaikinui, įvykio vietoje buvo nustatytas 2,01 promilės girtumas. Neblaivus vairuotojas pristatytas į Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK ir uždarytas į areštinę.

 

Nukentėjo sūnus

Chuliganizmo protrūkis fiksuotas Kasčiukų kaime (Strūnaičio sen.). Apie incidentą policijai pranešusi moteris pasakojo, kad birželio 24 d. jos 54 metų vyras kartu su trim savo draugais (52 m., 50 m. ir 36 m.) puotaudami namuose susikivirčijo. „Įkaitusius“ vyrus raminti pasiryžo 22 metų šeimininko sūnus. Tarpusavyje susigrūmus tėvui su sūnumi – nukentėjo pastarasis. Tėvas jam trenkė per veidą ir įkando į rankos pirštą. Agresyvus šeimininkas buvo sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę. Alkoholio kiekio matuokliu vyrui buvo nustatytas 0,98 prom. girtumas. Pagelbėti nukentėjusiam jaunuoliui iškviesti GMP brigados medikai.

 

Smurtautojas uždarytas

Tarpusavyje nesutarė ir Pabradėje gyvenančios šeimos vyrai. Birželio 23 d. prieš pat vidurnaktį savo namuose „puotaudami“ į atlapus vienas kitam kibo 68 metų tėvas ir 42 metų jo sūnus. Neblaivus tėvas, kuriam buvo nustatytas 1.05 promilės girtumo laipsnis, du kartus ranka sudavė sūnui į galvą, taip sukeldamas jam fizinį skausmą. Jaunas vyras į matuoklį įpūtė 1,84 promilės. Smurtaujantis vyras sulaikytas ir uždarytas į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Apdraskė dukrą

Nuo mamos nukentėjo 45 metų pabradiškė. Konfliktas tarp moterų įsiplieskė birželio 19 d., kada 67 metų motina, namuose kilusio konflikto metu, nagais apdraskė savo dukrai ranką, taip sukeldama jai fizinį skausmą. Smurtaujanti moteris sulaikyta ir uždaryta į Švenčionių r. PK areštinę.

 

Dingo piniginė

Girdėnų kaime pas draugą besisvečiuojantisvyras pasigedo pinigų. Birželio 24 d. apie trečią valandą nakties vyriškis apsižiūrėjo, jog iš namų, kuriuose vyko vakarėlis, dingo jo piniginė su pinigais. Bendras nuostolis siekia 450 eurų, kupiūromis po 50 eurų. Nukentėjęs svečias įtarė, kad pinigus galėjo pavogti iš matymo nepažįstamas 22 metų namų šeimininko draugas.

 

Apvogė namą

Birželio 21 d.Švenčionių r. PK gavo pranešimą apie turto vagystę. Incidentas įvyko Jankuniškių viensėdijoje, kur namo šeimininkas apsižiūrėjo, jog iš privataus namo prieangio, ištraukus pakabinamos spynos kabinimo kabę, pavogta automagnetola, benzininis pjūklas, žoliapjovė, dviratis. Nuostolis siekia 500 eurų.

 

Vairavo visiškai girtas

Birželio 22 d. Senos Pašaminės kaime pareigūnai patikrinimui sustabdė motorolerį PIAGGIO, kurį vairavo 51-erių vyras. Patikrinę jo blaivumą policininkai įsitikino, kad vairuotojas visiškai girtas. Alkoholio matuoklis parodė 2,28 promilės.

 

Rado pasikorusią

Švenčionių r. PK birželio 19 d. gavo pranešimą apie Ragaučinos kaime ūkiniame pastatė rastą pasikorusios moters lavoną. Paaiškėjo, jog tai 51 metų neįgali kaimo gyventoja, sirgusi depresija. Lavoną be gyvybės ženklų rado į namus sugrįžęs 56 metų jos vyras. Ant velionės kūno išorinių smurto žymių medikai neaptiko. Lavonas mirties priežasties nustatyti nukreiptas į Teismo medicinos tarnybos Vilniaus skyrių.

 

Savaitės statistika

Nuo 2018-06-18 iki 2018-06-24 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariate užregistruoti 106 informaciniai pranešimai, pradėti 7 ikiteisminiai tyrimai.

Per savaitę į policijos komisariatą buvo pristatyti 4 asmenys, iš jų 3 buvo neblaivūs. Areštinėje per savaitę pabuvojo 10 asmenų. Įtariami padarę nusikalstamą veiką 6 asmenys, suimtų asmenų buvo 1, nuteistų/nubaustų buvo 3.

Iš viso surašyta 87 ANK protokolai, iš jų 70 KET. Neblaivių vairuotojų – 2, neblaivių dviratininkų – 5, be vairuotojo pažymėjimo – 1, pėsčiųjų pažeidimai – 3, dviratininkų pažeidimai – 5, kita – 7. Kitų pažeidimų fiksuota 6: iš jų 5 girti viešoje vietoje, chuliganizmo atvejai – 1.

Švenčionių r. PK inf.