Mes turime 625 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:6009
mod_vvisit_counterŠią savaitę:24430
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:106179
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Seimo narys Gintautas Kindurys jau antrus metus Švenčionių rajone negauna patalpų rinkėjams priimti

2018 m. birželio 23 d., šeštadienis Nr.46 (1770)

Po LR Seimo rinkimų Švenčionių rajone išrinktas Seimo narys Gintautas Kindurys jau antrus metus negauna patalpų rinkėjams priimti. Įstatymas numato, kad patalpas Seimo nariams pagal LR Seimo statutą suteikia savivaldybės meras!

2016 m. gruodžio mėnesį jam buvo suteiktos patalpos biurui Švenčionėlių kultūros centre, bet jau 2017 m. kovo mėnesį patalpų panaudos sutartis buvo nutraukta. 2017 m. kovo 19 d. G.Kindurys raštu kreipėsi į Švenčionių rajono savivaldybę dėl kitų patalpų. Atsakymo Seimo narys nesulaukė daugiau nei metus, tad 2018 m. gegužės 9 d. G.Kindurys kreipėsi į Vyriausybės atstovo Vilniaus apskrityje tarnybą. Savivaldybės merui buvo pateiktas prašymas taikiu būdu išspręsti kilusius klausimus bei užtikrinti teisės aktų nuostatų laikymąsi. Ir vėl – jokio atsakymo.

Gegužės 31 d. Seimo narys Gintautas Kindurys kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą prašydamas įpareigoti Švenčionių savivaldybės merą įvykdyti įstatyme nurodytą prievolę. Ir tik po to pradėta šį klausimą spręsti tarybai pateikiant sprendimo projektą.

Prie sprendimo projekto pateiktame „Seimo nariui administracinės paskirties patalpų nuomos pirkimo ekonominio ir socialinio pagrindime“ nurodyta: „Seimo narys žodžiu pageidavo, kad kitos patalpos būtų pirmame aukšte.

Seimo nario pageidaujamų, minėtus Seimo statuto reikalavimus atitinkančių, laisvų Savivaldybei nuosavybės teise priklausančių negyvenamųjų patalpų Švenčionių rajono miestuose - Švenčionyse, Švenčionėliuose ir Pabradėje, šiuo metu nėra.

Atlikus rinkos tyrimą dėl galimybės Švenčionių mieste savivaldybei nuomotis negyvenamąsias patalpas, paaiškėjo, kad iš UAB „Viskas už vieną eurą“ galima būtų išsinuomoti administracinės paskirties patalpas III aukšte (18,0 kv. m bendrojo ploto, naujai suremontuotas) Švenčionių miesto centre, Rymo g. 10. Šios patalpos atitinka visus nuolatinėms negyvenamosios patalpoms keliamus reikalavimus. Patalpos galėtų būti išsinuomotos 3 mėnesiams su galimybe prireikus nuomos sutartį pratęsti neribotą kartų skaičių po 3 mėnesius iki 2020 m. spalio 11 d.“

Negi tarybos nariai tiki, kad savivaldybės įstaigose neįmanoma rasti vieno kabineto Seimo nariui? Be to, keista, kad tik iš vieno verslo subjekto gautas pasiūlymas patalpoms (ir dar trečiame aukšte). Pagrindime nurodoma, kad patalpos galėtų būti išnuomotos 3 mėnesiams su galimybe prireikus nuomos sutartį pratęsti. Taigi „prireikus“ jau yra, nes patalpų reikia iki kadencijos pabaigos, o ne trims mėnesiams. Dirbant tokiais tempais tikėtina, jei dabar Seimo narys gaus patalpas, tai ateityje esant tokioms „tradicijoms“ jų vėl neteks, ir patalpas iki kadencijos pabaigos galės vėl bandyti gauti tik dar vieną kartą keliems mėnesiams, nes greičiausiai jau bus kadencijos pabaiga.

 

P.S. LR Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui lankantis Švenčionių rajono savivaldybėje balandžio 13 d., savivaldybės administracijos salėje susitinkant su savivaldybės darbuotojais, paklausus mero dėl patalpų Seimo nario biurui, meras visiems girdint atsakė, kad patalpas savivaldybė turi.

Be to, Švenčionėlių miesto kultūros centre remontas birželio pradžioje dar nebuvo pradėtas, taigi ar buvo būtina taip skubėti nutraukti sutartį biuro patalpoms.

Mūsų inf.