Mes turime 200 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1143
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11330
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87360
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Meilė niekada nesibaigia... arba Susituokė rajono tarybos narys Darius Velička

2018 m. birželio 20 d., trečiadienis Nr.45 (1769)

Kaip ten bebūtų, oficialus šeimos sukūrimas yra rimtas žingsnis, net dabar, kai nemažai jaunų žmonių gyvena oficialiai neįteisinę santykių. Prisiekti meilę vienas kitam, kai esate vieni, yra viena, ir visai kas kita, kai tie priesaikos žodžiai tariami metrikacijos skyriuje ar stovint prie altoriaus bažnyčioje, kai tavo priesaiką girdi artimieji, draugai, kai ta priesaika sutvirtinama padėtais parašais.

Manau, kad birželio 16-oji aukso raidėmis bus įrašyta ir Švenčionių r. tarybos nario Dariaus Veličkos ir jo išrinktosios Paulinos tą dieną sukurtos šeimos istorijoje, o Labanoro bažnyčia, kurioje Darių ir Pauliną sutuokė klebonas Jurgis Kazlauskas, bus ta šventovė, į kurią visą laiką norėsis užsukti, kad galėtum prisiminti gražią santuokos šventę, kurios pagrindinė ir svarbiausia dalis vyko gausiai artimųjų svečių užpildytoje Labanoro bažnyčioje.

Apie pačią ceremoniją rašyti lyg ir nėra ką. Tai priesaikos žodžiai, žiedų sumainymas, o štai kunigo Jurgio pamokslo mintimis, apie meilę, atsakomybę, norėčiau pasidalinti ir su jumis, gerbiamieji skaitytojai.

- Mūsų laukia nepaprasta akimirka. Netrukus Darius ir Paulina prisieks vienas kitam. Jūs esate visų mūsų dėmesio centre, bet jūsų dėmesio centre turi būti Dievo žodis. Visi sveikinimai, jų šiandieną bus, bet per gyvenimą eikite vedini Dievo žodžio. Ir čia įdomiai nuskamba Evangelijos žodžiai – palyginimas apie žemės druską. Tam sūrumui palaikyti žmogaus gyvenimas yra per silpnas. Be Dievo pagalbos žmogus negali išgyventi. Su Dievo pagalba mes neprarandame gyvenimo sūrumo. Šiandien mes esame stebuklo liudininkai. Tas stebuklas – tai, kad Darius ir Paulina pamilo vienas kitą ir atėjo visų mūsų akivaizdoje dar kartą prisiekti meilėje vienas kitam, ir taip mūsų akivaizdoje gimsta nauja šeima. Iš dviejų žmonių Dievas padaro vieną darinį. Svarbu, kad du charakteriai turi tapti vienu. Svarbu mokėti vienas kitam nusileisti, atleisti ir visa tai jums paaiškina Dievo žodis apaštalo Pauliaus laiške apie meilę: „Meilė yra kantri, meilė yra nepavydi, meilė nesididžiuoja ir neišpuiksta, neieško sau naudos, nepasiduoda piktumui, su džiaugsmu pritaria tiesai.“ Štai kas yra meilė. Paulina, kai virsi sriubą, nepamiršk druskos, nepakenks. Visada priminkite vienas kitam Dievo žodį. Jei jūsų šeimoje atsiras kantrybės stoka, pasakykit: „Meilė yra kantri“. Jei atsiras pavydas – „Meilė yra nepavydi“, jei atsiras puikybė pasakykit: „Meilė nesididžiuoja“, jeigu matysite, kad per sunku pakelti iškilusius šeimoje sunkumus, pasakykite: „Meilė viską ištveria“, sakykite: „Taip kalbėjo mums Dievas per Santuokos sakramento priėmimą“. Ir tada jūs mums būsite antras pavyzdys evangelijoje. Žiburys, kada jis stovi ant kalno, yra matomas, tada mums būsite tas nepaprastas šeimos žiburys. Visi, kurie jus pažįsta, sakys: „Pažiūrėkite, kaip jie gražiai gyvena, kaip vienas kitą myli.“ Tėvai džiaugsis jūsų meile ir džiaugsiuos aš, kaip kunigas, kuris jus sutuokė. Visi džiaugsis, ir jūs būsite kaip miestas, kuris stovi ant kalno, ir tokia šeima pragyvena gražų ir prasmingą gyvenimą. Būkite žemės druska ir švyturiu ant kalno. Linkiu kad meilė jūsų šeimoje nesibaigtų, - per pamokslą prieš suteikdamas Santuokos sakramentą kalbėjo klebonas Jurgis Kazlauskas. Manau, gražiau pasakyti ir prasmingiau palinkėti tikrai sunku.

Vestuvės – graži, prasminga šventė, ir sveikinančių buvo nemažai, bet didžiausia dovana Dariui ir Paulinai, manau, buvo Labanoro bažnyčioje prie altoriaus vienas kitam duota priesaika...

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis