Mes turime 287 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:227
mod_vvisit_counterŠią savaitę:16428
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92458
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

V. Uspaskich siūlo įvesti teisinę atsakomybę už valstybės prasiskolinimą

2012 m. vasario 29 d., trečiadienis Nr.17 (1160)

Darbo partijos pirmininkas, Europos Parlamento narys Viktoras Uspaskich įsitikinęs, kad Lietuvos sprendimas pasirašyti Europos Sąjungos (ES) fiskalinės drausmės sutartį yra teisingas ir savalaikis. Politikas mano, kad būtina kuo greičiau teisiškai apriboti bet kokias galimybes politikams per rinkimus žadėti neįgyvendinamus dalykus ir švaistyti biudžeto pinigus papirkinėjant rinkėjus.

 

V. Uspaskich sugriežtinti neatsakingai besielgiančių politinių organizacijų atsakomybę valstybės viduje.
„Puikiai žinome, kad yra daug politikų, kurie per rinkimus žada, o atėję į valdžią nevykdo savo įsipareigojimų. Jie tiesiog pažadais papirkinėja savo rinkėjus. Kitas atvejis, kai politikai prieš rinkimus žada neįgyvendinamus dalykus, o atėję į valdžią tai daro biudžeto pinigais, pažeisdami fiskalinę drausmę ir didindami biudžeto deficitą. Taip visa Lietuvos valstybė ir ateities kartos yra klampinamos į prasiskolinimo pragarą. Neišvengiamai kyla klausimas — kodėl tos partijos, kurios papirkinėja rinkėjus savo pinigais yra traukiamos baudžiamojon atsakomybėn, o papirkinėjančios valstybės biudžeto pinigais — ne, arba kodėl žada ir nevykdo?“, — klausia V. Uspaskich.

Europos Parlamento narys sako, kad šias nuostatas reikia kuo greičiau įtvirtinti Lietuvos įstatymuose ir tai būtina padaryti iki šios Seimo kadencijos pabaigos, kad dabar Seime esantiems politikams nekiltų noro piktnaudžiauti savo padėtimi ir švaistyti biudžeto pinigus. Pasak darbiečių vado, taip būtų iš dalies užtikrintas šalies finansinis stabilumas.

„Būtina svarstyti baudžiamosios atsakomybės įteisinimą toms valdžioje esančioms partijoms ir politikams, kurie nesilaiko savo pažadų ir(ar) nesilaiko fiskalinės drausmės. Jeigu politinė organizacija atėjusi į valdžią nevykdo savo pažadų ir(ar) švaisto žmonių pinigus, ji turi būti baudžiama — ribojant jai skiriamas dotacijas iš valstybės biudžeto, o gal ir draudžiant jai dalyvauti rinkimuose vieną ar dvi kadencijas, o gal net jos vadovai turėtų sėsti į teisiamųjų suolą. Ir tada bus tvarka“, — sako V. Uspaskich.

Europarlamentaras primena, kad iki šiol niekas taip ir neatsakė bei liko nenubaustas už tokias aferas kaip nuostolingas „Mažeikių naftos“ pardavimas bendrovei „Williams“, už prieštaraujantį Konstitucijai „Alitos“ privatizavimą, už „Lietuvos dujų“ pardavimą 10 kartų pigiau nei rinkos kaina, už neteisėtą „Draugystės“ viešbučio pardavimą, už milžinišką valstybės skolą, kuri greitai pasieks 45 mlrd. Lt ribą. Taip pat politikas atkreipia dėmesį į valdančiosios konservatorių partijos populistinius pažadus prieš rinkimus, kurie taip ir liko neįgyvendinti.

„Valdančiųjų konservatorių programoje pilna skambių frazių apie ekonomikos augimą, infliacijos pažabojimą, gimstamumo skatinimą, švietimo ir mokslo įtraukimą į prioritetinių valstybės sričių sąrašą ir net apie pensijų didinimą! Tačiau visi mes puikiai žinome, ką jie iš tikrųjų darė nuo Seimo kadencijos pradžios — viską atvirkščiai — ir niekas už tai neatsakys. Tai yra neteisinga ir tai būtina keisti“, — teigia V. Uspaskich.

Darbo partijos inf. pranešimas
 

 
Reklaminis skydelis