Mes turime 321 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1316
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17517
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93547
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėlių parapijiečiai myli savo kleboną

2018 m. birželio 9 d., šeštadienis Nr.42 (1766)

Prisipažinsiu, nelabai tikėjau, kad į Švenčionėlių Šv. Edvardo parapijos klebono Raimundo Macidulsko kunigystės 25-mečiui skirtas šv. Mišias susirinks tiek žmonių. Juk darbo diena, pats vidurdienis, todėl nustebau pamatęs pilną bažnyčią, o tai savotiškas lakmuso popierėlio testas, rodantis, kad kleboną kunigą Raimundą Macidulską parapijiečiai myli. Tie žodžiai buvo pasakyti ir sveikinimų metu.

Šv. Mišiose, skirtose kunigo Raimundo Macidulsko sidabriniam kunigystės jubiliejui, kurias aukojo vyskupas Darius Trijonis, dalyvavo ne tik Švenčionių dekanato kunigai su dekanu kunigu Medardu Čeponiu priešakyje, bet ir Ignalinos dekanato dekanas kunigas Vidas Smagurauskas bei kunigo Raimundo kurso draugas, net keturių parapijų: Labanoro, Saldutiškio, Kirdeikių ir Kuktiškių, klebonas kunigas Jurgis Kazlauskas.

Pamokslo metu vyskupas Darius Trijonis, padėkojęs visiems: ir kunigams, ir gausiai susirinkusiems tikintiesiems, už dalyvavimą šv. Mišiose, skirtose sidabriniam kunigo Raimundo Macidulsko kunigystės jubiliejui, kalbėjo apie pasirinkimo ženklus.

- Kiekvienas žmogus yra ženklas kitam žmogui, juo labiau kunigas yra ženklas savo parapijiečiams ir kitiems žmonėms. Kai ateina naujas kunigas, tai Viešpaties ženklas, kad jis reikalingas parapijai. Paskirdamas naujus kunigus, Dievas duoda ženklą, kad jis myli mūsų bažnyčią, mūsų bendruomenę. Paskirdamas naują ganytoją, jis nori, kad kunigas žmonėms padėtų atrasti kelią pas Viešpatį. Ir tai, kad mes šiandien čia taip gausiai susirinkome – nuostabus ženklas mums, vyskupams, kad jūs mylite savo kunigus, savo kleboną. Tai nuostabus ženklas mums, vyskupams, kad kartu su kunigu Raimundu, kuris švenčia savo kunigystės 25 m. jubiliejų, dalyvauja kolegos kunigai. Bet klebonas Raimundas Macidulskas švenčia dvigubą jubiliejų, nes kartu su kunigystės 25-mečiu švenčia ir savo 50 metų jubiliejų. Tai nuostabi šventė ne tik jam, bet ir tai bendruomenei, kurioje jis darbuojasi. Ačiū jums, tikintieji, kad mylite savo kunigą, kad esate kartu su juo, kad palaikote jį savo malda, parodote, kad bažnyčia jums reikalinga, nes jei bažnyčia būtų tuščia, tai būtų ženklas, kad kunigo nereikia, o kai jūs ateinate, tai ženklas, kad jums reikia dvasios vertybių, reikia Kristaus. Vienas iš gražiausių ir prasmingiausių kunigystės ženklų, kad kunigui leista būti ne tik šventos Eucharistijos puotos dalyviu, bet leista išdalinti Jėzų Kristų. Kaip tėvas dalina duoną kiekvienam vaikui žiūrėdamas, kad jos užtektų visiems, taip ir kunigas paruoštas dalinti Kristų visiems, kurie trokšta jo. Ir tas dalijimo procesas ne toks jau paprastas. Kunigystės negalima pačiam pasirinkti... Mums atrodo, kad mes pasirenkame kunigo kelią, bet vėliau suvoki ypatingą tiesą, kad Viešpats mus pasirenka, mums tik belieka atsiliepti į jo kvietimą. Ir su pasitikėjimu eiti tuo keliu, kurį Viešpats mums nurodė. Tada mes tampame tuo ženklu, kuris liudija aplinkiniams Viešpatį ir padeda tiems žmonėms, kurie išgyvena sunkumus... Žmonės nori gerų kunigų ir kaip svarbu, kad jie pamilsta savo kunigus. Ačiū jums, brangūs tikintieji, kad jūs mylite savo kleboną. Yra labai svarbu palaikyti savo kunigą, – pamokslo metu kalbėjo vyskupas Darius Trijonis.

Po šv. Mišių jis suteikė vyskupo ganytojišką palaiminimą kunigystės 25-metį švenčiantiems kunigams Raimundui Macidulskui ir Jurgiui Kazlauskui. Kunigui Raimundui Macidulskui jis taip pat perdavė Šventojo Tėvo Pranciškaus sveikinimus, skirtus gyvenimo 50-mečiui ir kunigystės 25-mečiui. Vėliau prasidėjo sveikinimai. Jų buvo iš tiesų daug, ir netik rajono valdžia bei Švenčionėlių parapijos bendruomenių atstovai sveikino, bet atvyko svečiai iš buvusių kunigo parapijų – Grigiškių ir Mickūnų. Patiko viena pasakyta sveikinusios moters frazė: „Visi svajoja turėti gerą kunigą, o mes jį turime...“.

Štai toks trumpas pasakojimas apie gražią šventę, skirtą Švenčionėlių parapijos klebono kunigo Raimundo Macidulsko sidabrinei kunigystės sukakčiai.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis